2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Külföld

Hajtóvadászat Lyonban

Tíz embert késeltek meg egy külvárosi metrómegállónál a franciaországi Lyonban. Egy ember meghalt, kilencen pedig megsebesültek, akik közül többen válságos állapotban vannak. A francia rendőrség egyelőre nem erősítette meg, hogy terrortámadás történt.

  • Hajtóvadászat Lyonban

A késes támadás egy külvárosi metrómegálló kijáratánál történt, egy buszmegállóban. Egy szemtanú mobiltelefonnal készített felvételt a támadókról. Ezen az látható, hogy emberek mutatnak két sötétebb bőrű férfire, akik közül az egyik egy nagyobb szúró-vágó fegyvert tart a kezében, ami bozótvágó kés vagy szamurájkard lehet, míg a másiknál egy kisebb kés van.

Tíz embert szúrtak meg, akik közül egy fiatal a helyszínen meghalt. A kilenc kórházba szállított sebesült közül többen válságos állapotban vannak. Az egyik támadót a járókelőknek addig sikerült visszatartani, amíg a rendőrök nagy erőkkel a helyszínre érkeztek, így őt letartóztatták. A másik el tudott menekülni, a rendőrség a tettes kézre kerítésére megkezdte az hajtóvadászatot.

A rendőrség nem ismertette a támadó személyazonosságát. A sötétebb bőrszín miatt migráns hátterű személyről lehet szó.

Francia médiajelentések szerint a gyanúsított azt állítja magáról, hogy afgán és 33 éves. A francia rendőrség az ámokfutás indítékaként semmilyen lehetőséget, így a terrortámadást sem zárja ki.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!