2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar ráadás 17:05

Külföld

Háború Ukrajnában - Zelenszkij Ukrajna teljes államadósságának eltörlését kéri

Kapcsoltuk Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőt és Billwachs Tibor pénzügyi elemzőt. A stúdióban Dunda György, a Magyar Nemzet kárpátaljai tudósítóját kérdezte Gyürky Enikő és Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában - Zelenszkij Ukrajna teljes államadósságának eltörlését kéri

Az oroszbarát luhanszki szakadárok behatoltak a szeverodonyecki vegyiüzem területére. A kelet-ukrajnai városban lévő létesítmény az utolsó fellegvára a kijevi kormányerőknek, akiknek többször is felajánlották, hogy adják meg magukat. Erre azonban nem voltak hajlandóak. Humanitárius folyosót is létesítettek a civilek kimenekítésére, de Moszkva szerint az ukránok tűz alá vették a korridort.

Az állandó bombázások és a rakétaveszély miatt eközben Ukrajna szinte teljes területén légiriadót rendeltek el. A kijevi katonai vezetés bejelentette, hogy további egymillió embert mozgósítottak.

Az amerikai védelmi minisztérium, a Pentagon által finanszírozott ukrajnai biológiai projektek elindulásával párhuzamosan fertőzés terjedt a Donyec-medencében a katonák és a lakosság körében. Ezért Moszkva szerint kizárólag Kijev és a Nyugat a felelős.

Az ukrán fővárosba látogatott Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár és Mario Draghi olasz kormányfő. Csatlakozott hozzájuk a román államfő is. A politikusok támogatásukról biztosították Volodimir Zelenszkij elnököt, és jelezték, hogy kiállnak Ukrajna mellett. A Kreml kiemelte, az amerikai védelmi tárca elismerte 46 ukrajnai biolaboratórium finanszírozását, és részleteket hozott nyilvánosságra a posztszovjet térségben végzett tevékenységéről, valamint az abban részt vevő személyekről.

Az orosz külügyminiszter szerint a Föderáció nem hajtott végre inváziót Ukrajna ellen. Szergej Lavrov a BBC brit közszolgálati televíziónak adott interjújában úgy fogalmazott, Moszkva azért indította ezt a hadműveletet, mert semmiféle egyéb módon nem tudta elmagyarázni a Nyugatnak, hogy Ukrajna "bevonszolása a NATO-ba bűncselekménnyel érne fel".

Franciaország, Németország, Olaszország és Románia vezetői, akik ellátogattak Iprinybe is, ahol az ukránok szerint az oroszok háborús bűncselekményeket követtek el, jelezték, támogatják, hogy Ukrajna mielőbb tagjelölti státust kapjon az Európai Unióban.

Súlyos emberi jogi jogsértéseket követhettek el Mariupol ostroma során az orosz csapatok - ezt mondta az ENSZ emberi jogi főbiztosa. Michelle Bachelet szerint 1348 polgári személy, köztük 70 gyerek halálát tudták megerősíteni a városban.

A NATO nagyra értékeli Joe Biden amerikai elnök bejelentését, amely szerint az Egyesült Államok további segítséget nyújt Ukrajna önvédelméhez, ahogy a többi szövetséges ország is fenntartja jelentős és példátlan mértékű támogatását az Oroszországgal szemben védekező ország számára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!