2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Háború Ukrajnában: Kijev 10 rakétacsapást mért Szevasztopolban egy üzemre

A Háború Ukrajnában adásának vendégei Vukics Ferenc katonai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója voltak. Az adásban szó volt többek között arról, hogy több mint félszázan próbáltak illegálisan átjutni az ukrán határon.

  • Háború Ukrajnában: Kijev 10 rakétacsapást mért Szevasztopolban egy üzemre

A tartalomból:

  • A G20-ak zárónyilatkozatukban nem ítélték el Oroszországot és nem keltek Ukrajna védelmére, amiért az ukrán elnök őket is elítélte Ferenc pápa és Kína után, márpedig, ha így folytatja egyedül marad a Biden családdal – így fogalmaz a Rebellion olasz elemző portál. A lap hozzáteszi, hogy a NATO nem támogathatja sokáig pénzzel, csapatokkal az ukrán hadsereget, amely egyszerűen már nem létezik.
  • A brit hadsereg csökkentette az ukrán katonák kiképzési idejét egy kenti bázison, miután a lakosok panaszkodtak a lőtér zajára és a füstre – jelentette hétfőn a The Times.
  • Mind Olaf Scholz német kancellár, mind Emmanuel Macron francia elnök elvesztette az esélyét arra, hogy közvetítő lehessen az ukrajnai konfliktus rendezésében, mivel feladta önállóságát – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn az Izvesztyija című lapnak adott interjúban.
  • Több mint félszáz férfit vettek őrizetbe a hétvégén Kárpátalján, akik megpróbáltak elmenekülni Ukrajnából és illegálisan átjutni a szomszédos Romániába és Magyarországra.
  • Eközben mintegy 9000 német fegyver és katonai jármű érkezett az ukrán határhoz a német külügyminiszter látogatása után. Az ukrán elnök arról beszélt úgy érzi a nyugat elfordult tőle. Zelenszkij közölte, készen áll a hosszú konfrontációra Moszkvával, ugyanakkor hozzátette, hogy túl korai lenne az ukránokat a gazdaság teljes militarizálásának kilátásba helyezésével szembesíteni.
  • Az ukrán kormány dönti el, hogy kiengedi-e külföldre a katonai nyilvántartásba vett nőket – közölte az Állami Határőrszolgálat.
  • Először érkeztek amerikai katonai járművek Odesszába a Fekete-tengeren, Ukrajna védelmére, két nappal ezelőtt. Az orosz média beszámolója szerint kamikaze drónokkal lőtték a kikötőben rakodó üzemanyagszállító tartályhajókat.
  • Szintén orosz források jelentették, hogy este Kijev 10 rakétacsapást mért Szevasztopolban egy üzemre: 24-en megsérültek.
  • Félretájékoztatták az amerikai kongresszust az USA afrikai szerepének nagyságáról – írja az Intercept. A portál szerint Michael Langley tábornok, az AFRICOM vezetője a Kongresszusnak mindössze két „tartós” amerikai előretolt afrikai telephelyről számolt be, és 18 előörsről, amelyek – állítása szerint kis költségvetésűek és kevés katona tartózkodik bennük. Szakértők szerint ugyanakkor Langley félrevezette a kongresszust, mert több ilyen központ is van, nagyon is sokba kerültek és az elmondottaknál sokkal több katona állomásozik bennük.
  • Eközben Ghána és Szenegál erői riadókészültségben vannak egy esetleges nigeri beavatkozás miatt, állítja a sajtó. Niger pedig engedélyezte, hogy Mali és Burkina Faso csapatai a területére léphessenek, ha megtámadják őket.
  • Atomkatasztrófát előztek meg az oroszok, mondta Vlagyimir Putyin a Kim Dzsongunnal folytatott megbeszélése előtt. Az orosz elnök állítása szerint ukrán szabotőrök egy orosz atomlétesítmény ellen kíséreltek meg támadást, de az orosz szolgálatok elhárították azt - a támadókat Putyin szerint a britek képezték ki.

Műsorvezető: Ferkó Dániel

A teljes adás:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!