2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Külföld

Háború Ukrajnában: Kezd globálissá válni a válság

A stúdióban Stier Gábor külpolitikai újságírót és Vukics Ferenc katonai szakértőt. Adásunk második második részében pedig vendégünk volt Kiss Rajmund, a MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője, illetve Toldi Ottó, az MCC Klímapolitikai Intézetének kutatásvezetője

  • Háború Ukrajnában: Kezd globálissá válni a válság

Eddig nem látott hevességgel folytatódnak a harcok Ukrajnában. A kijevi kormányerők ellentámadása újabb lendületet vett, miután várhatóan ma ismeri el Vlagyimir Putyin elnök négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatolását. A zaporizzsjai atomerőműnél tegnap felrobbant egy taposóakna. Az ukrán Energoatom cáfolta, hogy tűz ütött volna ki a második reaktorban, a hatodik reaktorban azonban rövidzárlatot észleltek. Kijevi jelentés szerint hajnalban az oroszok megtámadtak egy menekült konvojt Zaporizzsjában, amely az oroszok által megszállt területre akart átjutni. Közben kiderült, hogy nemrég az ukrán fegyveres erők csaptak le Harkiv régióban egy menekültoszlopra, a támadásban gyerekek is meghaltak.

A nyolcadik szankciós csomagot készíti elő az Európai Bizottság Oroszországgal szemben

Az elképzelések szerint a legújabb embargó érintheti az atomenergiát, az információs technológiát és a gyémántipart. Kiutasítaná továbbá a Gazprombankot a globális fizetési rendszerből, a SWIFT-ből, így teljesen ellehetetlenülnének az oroszországi gázvásárlások. A Föderációval szemben tervezett újabb tilalmak közt szerepel egy olajársapka-javaslat is.

Brüsszelben hazudtak az európai embereknek, azt mondták, a szankciókat nem fogják kiterjeszteni az energiára, azután júniusban mégis bevezették az olajembargót, majd a földgáz esetében is előjött a szankciós javaslat - mondta a péntek reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor. A magyar külgazdasági és külügyminiszter pedig úgy fogalmazott: jelenleg nem túlzás azt állítani, hogy a globális biztonságunk forog kockán.

Teljes adás: 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!