2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Háború Ukrajnában: Hazánk és a pápai állam az, amelyek kitartanak a békés rendezés mellett

A stúdióban Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Stier Gábor, a Moszkvatér.com főszerkesztője, és vendégünk volt Érszegi Márk Aurél korábbi szentszéki diplomata, Vatikán-szakértő. Műsorvezető: Árendás Péter.

  • Háború Ukrajnában: Hazánk és a pápai állam az, amelyek kitartanak a békés rendezés mellett

Folytatódnak a légicsapások ukrán jelentések szerint, az orosz erők továbbra is az ellátó infrastruktúrát támadják az ország keleti és déli részén. Emellett a Föderáció megpróbálja elfoglalni a Donyeck térségét, és a megszállt területek megtartásán fáradozik. Kijev közlése szerint a légi- és rakétacsapások veszélye továbbra is Ukrajna egész területére kiterjed.

Moszkva azt üzente a Nyugatnak, hogy nincs visszaút

Dmitrij Medvegyev, egykori orosz elnök Telegram-bejegyzésben leszögezte: a népszavazások után, ha a donbászi köztársaságokat és más területeket a Föderációhoz csatolják, akkor megerősítik ezen térségek fegyveres védelmét. Erre a védelemre - szögezte le Medvegyev, Oroszország részéről bármilyen fegyver bevethető lesz. Hozzátette: Moszkva hiperszonikus fegyverei gyorsan képesek elérni az európai és amerikai célpontokat.

Magyarország békét akar

Az ENSZ közgyűlés negyedik napján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kora reggel élőben jelentkezett közösségi oldalán, ahol arról beszélt: csak akkor lehet béke, ha a felek tárgyalóasztalhoz ülnek, és megpróbálják diplomáciai úton megoldani a problémákat. Úgy fogalmazott: az ENSZ közgyűlése a legjobb lehetőséget kínálta arra, hogy ezek a tárgyalások meginduljanak, azonban sajnálattal kell megállapítani, hogy ilyen megbeszélések nem voltak, és valószínűleg már nem is lesznek az ENSZ-közgyűlés hátralévő napjaiban.

Legyetek nyitottak a párbeszédre

Mindig párbeszédet kell folytatnunk, mert mindig fennáll annak a lehetősége, hogy az eszmecserével meg tudjuk változtatni a dolgokat - mondta az orosz-ukrán háború kapcsán a hónap közepén Ferenc pápa. A Szentatyát a Vatican news idézte, a katolikus egyházfő arra is felszólította Kijevet, hogy legyen nyitott az esetleges párbeszédre, még akkor is, ha az nehéz lenne az ukrán félnek. A háború végigkísérte a pápa kazahsztáni látogatását, amikor a világ minden tájáról érkező vallási vezetők kongresszusán vett részt.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!