2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 04:00

Külföld

Háború Ukrajnában - Egyre nagyobb számban jelennek meg NATO-erők Ukrajna körül

Közben Oroszország arra törekszik, hogy bővítse haditengerészeti jelenlétét a Földközi-tenger térségben, 500 kilométerre Görögország és Olaszország partjaitól.

  • Háború Ukrajnában - Egyre nagyobb számban jelennek meg NATO-erők Ukrajna körül

Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, Csizmadia Tamás jogász, elemző és Toldi Ottó, a Klímapolitikai Intézet kutatásvezetője elemezték a legfrissebb háborús híreket.

Több mint húsz dróntámadást indított Oroszország vasárnap este, közölte az ukrán légierő. A pilóta nélküli légi járműveket a déli Mikolajiv és Odessza városok fölé indították, nagy részük megsemmisült. Moszkva számos cirkálórakétát is kilőtt, de mind a 17-et megsemmisítették Dnyipropetrovszk, Poltava és Hmelnickij felett. Harkivban a hétvégén egy páncélüzemet ért támadás, legalább négy robbanásról számoltak be. Közben ukrán dróntámadás miatt állt a moszkvai légiforgalom vasárnap reggel, és az ukrán alakulatok ismét hat drónt indítottak a Krím-félsziget irányába. Ellentétes információk érkeznek egy donyecki falu visszafoglalásáról.

A további tartalomból:

  • Oroszország a múlt héten úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg az ukrán gabona tengeri szállítását lehetővé tevő gabonaegyezményt.
  • Egy ukrán katonai parancsnok szerint az Ukrán Fegyveres Erők az egységeikhez csatlakozott állomány akár 90 százalékát is elveszítették.
  • A NATO-erők az elmúlt hetekben egyre nagyobb számban jelennek meg Ukrajna körül.
  • Fegyverexpót tart Kijev idén ősszel, jelentette be Volodimir Zelenszkij.
  • The Wall Street Journal: A háború kimenetelét megváltoztatható hiperszónikus rakéták csak Oroszországnak és Kínának vannak, az USA nem rendelkezik ilyenekkel.
  • Az Egyesült Királyság Malloy T-400 nehéz szállító drónokat szállított az ukrán hadseregnek.
  • Az orosz haditengerészet 12 hajót kap 2023 végéig, köztük atom-tengeralattjárókat is.
  • A Kremlhez lojális orosz katonai és biztonsági csoportok arra törekednek, hogy átvegyék az ellenőrzést a Wagner-csoporthoz tartozó afrikai katonai egységek és eszközök felett.
  • A Fehér Ház megerősítette, hogy Volodimir Zelenszkij beszédet mond az Egyesült Államok Kongresszusában szeptember 21-én.
  • Fehéroroszország is csatlakozna az orosz-észak-koreai szövetséghez.

A teljes adás:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!