2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Háború Ukrajnában: Beláthatatlan, hogy meddig nem jöhet gáz a felrobbantott Északi Áramlat vezetékeken

Vendégeink Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő és Kiss Rajmund, a Mathias Corvinus Collegium diplomáciai műhelyének vezetője. Majd kapcsoltuk Litkei Mátét, a Klímapolitikai Intézet igazgatóját, merthogy ömlik a földgáz az Északi Áramlat csővezetékből a tengerbe.

  • Háború Ukrajnában: Beláthatatlan, hogy meddig nem jöhet gáz a felrobbantott Északi Áramlat vezetékeken

Napokon belül bejelentheti Vlagyimir Putyin orosz elnök a megszállt ukrajnai régiók annektálását. Az orosz állami törvényhozás felsőháza előreláthatólag október 4-én fogja tárgyalni a megszállt területek Oroszországhoz való csatolását.

Bulgária felszólította állampolgárait, hogy sürgősen hagyják el Oroszország területét. A Bolgár Köztársaság Külügyminisztériuma ezen kívül arra kérte a lakosokat, hogy ne is utazzanak a Föderációba. Az országban maradóknak pedig azt tanácsolták, hogy fokozott éberséget gyakoroljanak, valamint elkerüljék a zsúfolt helyeket, vegyék figyelembe az oroszországi helyzet körülményeit.

Szándékosan okoztak szivárgást az Északi Áramlat tenger alatti gázvezetékein, közölte a dán kormányfő. Mette Frederiksen kijelentette: az Európát ellátó orosz földgázvezetékek egyszerre 3 ponton történt meghibásodása nem lehet baleset.

Az Északi Áramlat 1 és Északi Áramlat 2 csővezetékeken hétfőn észleltek hirtelen nyomáscsökkenést, Dánia gazdasági térségében. Dan Jörgensen dán energiaellátási miniszter tegnap este arról számolt be, hogy a meghibásodást mindkét gázvezetéken robbanások okozták, erre utal a 70-90 méteres mélységben keletkezett lyukak mérete. Dánia az érintett tengeri térséget lezárta a hajózás elől, és kisebb repüléstilalmi övezetet is létesített, mert a felhajtóerő csökkenése miatt a hajók elsüllyedhetnek, és a szivárgás miatt a tenger felszíne metánnal telített, ami robbanásveszélyes.

Teljes adás: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Hídpénzbotrány: nyomoz a rendőrség

Budai Gyula feljelentése alapján, hivatali vesztegetés gyanújával elrendelte a hídpénzbotránnyal összefüggésben a rendőrség a nyomozást – jelentette be kedden, Facebook-oldalán a fideszes politikus.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!