2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Gyorsan terjedő bozóttűz tombol Ausztráliában

Ausztráliában többszáz lakost kellett kimenekíteni az országban pusztító bozóttüzek miatt. Eddig 3 épület vált a lángok martalékává, de a hatóságok attól tartanak, hogy a kár még nagyobb lehet a gyorsan terjedő tűz miatt.

  • Gyorsan terjedő bozóttűz tombol Ausztráliában

Lakóház lángol Ausztrália délkeleti részén Victoria államban. A legnagyobb lángok Melbourne-től 100 kilométerre keletre pusztítanak.

Megerősíthetjük, hogy 3 épület kiégett. Úgy tűnik, lakóházakról lehet szó. A tűz még mindig ég, halad és nagyon valószínű, hogy még több ingatlan odavész– nyilatkozta Victoria állam katasztrófavédelmi parancsnoka, Andrew Crisp. 

A bozóttűz pénteken egy vihar után keletkezett, már több mint 6000 hektár területet perzselt fel. 800 tűzoltó küzd a lángokkal, repülőgépeket és helikoptereket is bevetettek az oltási munkálatokba. Veszélyes időszak ez. Nemcsak a közösségeknek, hanem a tűzoltóknak is, és nagyon vigyázunk a tűzoltóink biztonságára– tette hozzá. A hatóságok több száz ember kitelepítését rendelték el.

Nagyon nehéz elhagyni az otthonunkat. Minden le fog égni, de nem tudjuk, hogy leég a miénk is. Bent senki sem tudja, hogy van-e hova menjen. Háziállataik vannak, nekünk kis értékeink. Nem tudjuk, mit vigyünk magunkkal– mondja Kiery-Anne Clissold. 

Az országban gyakoriak az erdőtüzek, csakhogy a pusztítás évről évre egyre nagyobb. Idén Ausztrália átlag hőmérséklete rekordot döntött. Több mint 2 Celsius fokkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Ráadásul az ilyenkor szokásos csapadéknak is csak a kétharmada hullott le, sok helyen súlyos aszály pusztít. 1983 óta a mostani volt a legszárazabb nyár Ausztráliában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!