2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Gyorsan terjedő bozóttűz tombol Ausztráliában

Ausztráliában többszáz lakost kellett kimenekíteni az országban pusztító bozóttüzek miatt. Eddig 3 épület vált a lángok martalékává, de a hatóságok attól tartanak, hogy a kár még nagyobb lehet a gyorsan terjedő tűz miatt.

  • Gyorsan terjedő bozóttűz tombol Ausztráliában

Lakóház lángol Ausztrália délkeleti részén Victoria államban. A legnagyobb lángok Melbourne-től 100 kilométerre keletre pusztítanak.

Megerősíthetjük, hogy 3 épület kiégett. Úgy tűnik, lakóházakról lehet szó. A tűz még mindig ég, halad és nagyon valószínű, hogy még több ingatlan odavész– nyilatkozta Victoria állam katasztrófavédelmi parancsnoka, Andrew Crisp. 

A bozóttűz pénteken egy vihar után keletkezett, már több mint 6000 hektár területet perzselt fel. 800 tűzoltó küzd a lángokkal, repülőgépeket és helikoptereket is bevetettek az oltási munkálatokba. Veszélyes időszak ez. Nemcsak a közösségeknek, hanem a tűzoltóknak is, és nagyon vigyázunk a tűzoltóink biztonságára– tette hozzá. A hatóságok több száz ember kitelepítését rendelték el.

Nagyon nehéz elhagyni az otthonunkat. Minden le fog égni, de nem tudjuk, hogy leég a miénk is. Bent senki sem tudja, hogy van-e hova menjen. Háziállataik vannak, nekünk kis értékeink. Nem tudjuk, mit vigyünk magunkkal– mondja Kiery-Anne Clissold. 

Az országban gyakoriak az erdőtüzek, csakhogy a pusztítás évről évre egyre nagyobb. Idén Ausztrália átlag hőmérséklete rekordot döntött. Több mint 2 Celsius fokkal volt magasabb az egy évvel korábbinál. Ráadásul az ilyenkor szokásos csapadéknak is csak a kétharmada hullott le, sok helyen súlyos aszály pusztít. 1983 óta a mostani volt a legszárazabb nyár Ausztráliában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Tisztességtelenül és jogszerűtlenül járhatott el Magyarék honlapja

Valakitől kaptunk egy adatvédelmitájékoztató-mintát, és azt kitettük. Ennyi történt. Nem akartunk érte külön fizetni . ezt maga Magyar Péter nyilatkozta a Magyar Nemzet riporterének. Az ügyben most megszólalt Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Kivonja katonáit Nigerből az Egyesült Államok

Megállapodás született az Egyesült Államok és Niger között az afrikai országban állomásozó amerikai katonák kivonásáról - közölte az ügyet ismerő forrás a Reuters hírügynökséggel pénteken, miután Kurt Campbell amerikai külügyminiszter-helyettes a nigeri vezetéssel tárgyalt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!