2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:25

Külföld

Gyorsan terjed az erdőtűz Kaliforniában

Erdőtűz miatt több mint 100 embert kellett kimenekíteni az Egyesült Államok egyik legnagyobb nemzeti parkjából. Az erdőtűz a legkedveltebb túrázóhelyeket fenyegeti. Los Angeles környékén viszont a hirtelen lezúdult eső okozott káoszt az utakon.

Helikopterrel menekítették a túrázókat a kaliforniai Yosemite Nemzeti Parkból. Az embereket a gyorsan terjedő erdőtűz miatt kellett elszállítani a népszerű táborhelyekről. Az egyik túrázót meglepte, amikor a mentőalakulat érte jött: „Nagyon büszke voltam, 22 kilométert túráztam, kalandos volt. Nem számítottam arra, hogy egy helikopter vet véget neki, de ez van” – nyilatkozta a férfi. Közben száz tűzoltó repülőgépek és helikopterek segítségével próbálja megállítani a lángok terjedését.

Miközben Kalifornia 94 százalékát a szárazság sújtja, az állam déli területein hatalmas esőzés utáni áradás okozott komoly fennakadásokat a közlekedésben. A trópusi viharrá szelídült Norbert hurrikán széle érte el Los Angelest és környékét. Az ítéletidő miatt víz alá került a nagyvárosba vezető legnagyobb autópálya is. A mentőknek sok autóst kellett kimenteniük a vízben elakadt járművekből.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!