2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Guterres: Az alultápláltak hatvan százaléka konfliktusövezetekben él

Közvetlen összefüggés áll fenn az éhínségek és a fegyveres konfliktusok között, világszerte az alultápláltak hatvan százaléka válságövezetekben él - jelentette ki António Guterres ENSZ-főtitkár csütörtökön a világszervezet Biztonsági Tanácsának (BT) élelmiszerhiánnyal foglalkozó ülésén New Yorkban.

  • Guterres: Az alultápláltak hatvan százaléka konfliktusövezetekben él

Guterres felszólította az ENSZ BT-t, hogy hatékonyabb intézkedésekkel lépjen fel a konfliktusokkal, s ezzel az éhezők drasztikusan megnövekedett száma ellen. Mint mondta, tavaly mintegy 140 millió éhező embert számláltak.

"Ne legyenek kételyeik, ha ez a testület konfliktusokról vitázik, akkor egyben éhínségről is folyik a vita" - húzta alá.

Az ENSZ BT ülését az Egyesült Államok kezdeményezésére hívták össze. A kérdésben már szerdán volt egy külügyminiszteri szintű találkozó a világszervezetben.

Az ENSZ szerint újabb rekordot ért el globálisan az éhezők száma: az utóbbi két évben több mint kétszeresére, 135 millióról 276 millióra nőtt azon emberek száma, akiknek fokozottan nem biztosított a élelmiszer-ellátása. Több mint félmillió embert pedig éhhalál fenyeget, ami ötszöröse a 2016-ban becsültnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!