2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Greta Thunberg segítséget ígért Ukrajnának

A klímaaktivista Kijevbe látogatott, ahol találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel azzal a céllal, hogy létre hozzanak létre egy “munkacsoportot” a konfliktus okozta környezeti károkkal összefüggésben. Közben a helyi sajtó arról számolt be, hogy az Egyesült Államok nagy hatótávolságú taktikai rakétarendszereket szállíthat Ukrajnának.

  • Greta Thunberg segítséget ígért Ukrajnának

Ukrajna nukleáris katasztrófaelhárítási gyakorlatot tartott az oroszok által megszállt atomerőmű közelében.
Feltételeztük a legrosszabb forgatókönyvet, amikor a szennyezettségi zóna nagyobb lesz, mint 50 kilométer, ez négy régiót érintene. Gyakorlatunk bíztató eredményekkel zárult – jelentette ki Yurii Vlasenko ukrán energiaügyi miniszter-helyettes.

A zaporizzsjai területen több robbanás is volt az éjjel – írja egy ukrán hírportál.A lap szerint kamikaze drónokkal és rakétákkal támadták az oroszok a régiót, de az ukrán légvédelemnek ezeket sikerült megsemmisítenie. Az orosz külügyminiszter ezzel szemben arról beszélt: Ukrajna „veszélyes játékot” játszik a zaporizzsjai atomerőmű felett.

A Nemzeti Atomenergiai Ügynökség szakértői hónapok óta dolgoznak az atomerőműben. Ezek az emberek rendszeresen küldenek jelentéseket Bécsbe, a NAÜ központjába. A szakértők és a NAÜ vezérigazgatója, Rafael Grossi nagyon jól tudják, ki lövi a Zaporizzsjai atomerőművet – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

A háború több környezetvédelmi kihívással is szembesíti Ukrajnát. Greta Thunberg klímaaktivista személyesen kereste fel Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

Remélem, hogy össze tudjuk gyűjteni a helyi civil szervezetektől, a tudományos közösségtől milyen környezeti károk történtek annak érdekében, hogy Oroszország felelősségre vonható legyen tetteiért és bűneiért, és hogy Ukrajna fenntartható módon újjáépülhessen – mondta a Kijevbe látogató Greta Thunberg. 

Közben az ukránok Bergyanszk városát támadták a britektől kapott rakétával. A közösségi médiában megjelent videó szerint, pénteken több, körülbelül tíz robbanás történt a dél-ukrajnai városban.

Az Ukrajinszka Pravda pedig arról számolt be, hogy stratégiailag fontos fegyver kerülhet Ukrajnához, ami fordulópontot jelenthet az ellentámadásban. Az Egyesült Államok ugyanis azt fontolgatja, hogy Kijevnek nagy hatótávolságú taktikai rakétarendszereket szállít.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!