2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Külföld

Görögország nem fogja tűrni az illegális határátlépéseket

Görögország nem fogja tűrni a migránsok illegális határátlépéseit, ezért megerősíti határvédelmét - közölte Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök pénteken Twitter-üzenetében

  • Görögország nem fogja tűrni az illegális határátlépéseket

Hangsúlyozta: Görögország nem felelős a tragikus szíriai eseményekért, és nem fogja viselni mások döntéseinek következményeit.

Hírügynökségi értesülések szerint menedékkérők csoportjai kezdtek el gyülekezni a görög-török szárazföldi határon. Az NTV török hírtelevízió péntek reggel arról számolt be, hogy egy körülbelül 150 fős afgán menekültcsoport tart a Törökország és Görögország közötti pazarkulei határátkelőhöz, miután a Törökország és Bulgária közötti kapikulei átkelőhelynél nem jártak sikerrel. Az ERT görög közszolgálati televízió később már migránsok százairól jelentett az Évrosz-határfolyó térségében.

A görög rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be, amikor néhány illegális bevándorló megpróbált átkelni a határon. A pazarkulei határátkelőt ezt követően a görög hatóságok lezárták. A helyszínen lévő tudósítók szerint a határ görög oldalán a kormány számos rendőrt, határőrt és katonát mozgósított az illegális határátlépések megakadályozására.

A kormányfő azt követően nyilatkozott erről, hogy Görögország megerősítette a Törökországgal közös szárazföldi és tengeri határai védelmét, válaszul arra, hogy Ankarában bejelentették: Törökország már nincs abban a helyzetben, hogy fel tudja tartóztatni a menekülteket.

Micotákisz a nap folyamán Angela Merkel német kancellárral is beszélt telefonon a görög határokon kialakult helyzetről, illetve az ott foganatosított intézkedésekről - közölte a görög kormányfő hivatala.

Újabb migránshullámra kell számítani a magyar határkerítésnél

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!