2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Elveszett illúziók 11:00

Külföld

Gázért könyörögnek nekik, de bírálják is Katart a német politikusok

Akár Németország tervezett gázbeszerzésére is hatással lehet az alkancellár kijelentése, miszerint Katar korrupcióval kapta meg a futball világbajnokság rendezési jogát.

  • Gázért könyörögnek nekik, de bírálják is Katart a német politikusok

Robert Habeck márciusban személyesen kért cseppfolyósított földgázt az Öböl-menti államtól, de Katar csak hosszú távú szerződésben hajlandó szállítani. Katarban az LMBTQ-propagandát sem nézik jó szemmel, mivel a konzervatív társadalomban nem erény a hagyományostól eltérő nemi identitás, annak propagálása pedig provokáció.

Nem biztos, hogy jó üzlet volt a németek részéről a világbajnokság rendezőjének, Katarnak a kioktatása tolerancia és LMBTQ-ügyben. A német focisták azzal a szándékkal érkeztek a világbajnokságra, hogy a rendezők és a világ felé is demonstrálják mennyire haladók, nyitottak, befogadók és toleránsak, amiben – akárcsak a fociban – etalonnak tartják magukat.

A FIFA előre sejtve milyen konfliktust okozhat a szivárványos karszalag, pénzbüntetést és sárgalapot helyezett kilátásba, ezért az érintett csapatok annak viselésétől elálltak. A németek azonban a japánok elleni meccs előtt befogták szájukat, így mutatva hogy cenzúra áldozatai.

Nancy Fraser belügyminiszter szivárványos szalagot öltött magára a stadionban.

Robert Habeck alkancellár pedig Berlinből üzent Dohába. Azt mondta: ostobaság volt Katarnak ítélni a rendezés jogát, és azt nem igazán lehet mással magyarázni, mint korrupcióval.

Arra, hogy nem feltétlen bölcs dolog provokálni azt, akinél cseppfolyósított gázért kuncsorog Németország, a katari energiaminiszter emlékeztette Robert Habecket, aki tavasszal még bizarr módon hajlongott katari tárgyalópartnerei előtt, csak hogy gázhoz jusson.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel fontos góllal kezdte az idényt

Gazdag Dániel 93. percben szerzett góljával mentett pontot a Philadelphia Union a vendég Chicago Fire ellen szombaton az észak-amerikai labdarúgóliga (MLS) idei szezonjának első fordulójában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!