2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Külföld

Francia zászlókat és Macron-karikatúrákat égettek a tüntetők

Egyre több muszlim ország bünteti Párizst a francia termékek bojkottjával. A török elnök felszólította országa lakosságát, hogy ne vásároljon francia árut. Az uniós diplomácia vezetője azt mondta: Törökországnak fel kell hagynia a konfrontációval. Közben folytatódtak az Emmanuel Macron elnök elleni tüntetések is. Az államfő és Franciaország azután vált célponttá, hogy határozott fellépést hirdetett a radikális iszlám ellen.

  • Francia zászlókat és Macron-karikatúrákat égettek a tüntetők

Francia kutyák - ezt skandálták a feldühödött pakisztáni tüntetők. Iszlámábádban több száz kereskedő vonult utcára, hogy Franciaország és annak elnöke ellen tiltakozzanak. A tüntetők szerint a francia elnök a vallásuk ellen intézett támadást.

Francia zászlókat és Macron-karikatúrákat égettek a tüntetők az iraki fővárosban is. Kuvaitban és Jemenben a szupermarketekben, valamint a gyógyszertárakban már mindenhol kitették a felszólítást a francia termékek vásárlási tilalmára.

A bojkottban egyelőre Algéria, Irán, Irak Kuvait, Katar, Egyiptom, Jordánia, Pakisztán, Szaúd-Arábia és Törökország vesz részt.

Franciaország és a francia elnök azután vált a muszlimok célpontjává, hogy a középiskolai tanár lefejezését követően Macron harcot hirdetett a radikális iszlám ellen és kiállt a Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrák és készítőik mellett.

A 47 éves Samuel Paty történelemtanárt, azért fejezte le egy csecsen terrorista október 16-án Párizs közelében, mert a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed-karikatúrákat mutatott a diákoknak.

Közben Ausztria, Németország és Görögország is támogatásáról biztosította a franciákat.

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!