2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Külföld

Folytatódó harcokról számoltak be Jerevánban és Bakuban

Folytatódó harcokról adott hírt csütörtök reggel az örmény és az azerbajdzsáni védelmi minisztérium is Hegyi-Karabahban, tájékoztatásukból azt lehet leszűrni, hogy a nemzetközi közösség békefelhívásai ellenére sem csitul a fegyveres konfliktus a vitatott hovatartozású kaukázusi enklávéban, és a területen kívüli településeket is támadások érik.

  • Folytatódó harcokról számoltak be Jerevánban és Bakuban

Az azeri tárca tájékoztatása szerint az örmény hadsereg a reggeli órákban elkezdte lőni a Hegyi-Karabah környéki azeri falvakat a Geranboji, Terteri és Agdamszki járásban, és a támadásoknak vannak halálos áldozatai és sebesültjei. Lövik a Berdinszki és Agdzsbedinszi járásban lévő falvakat, amelyek távol vannak az 1988-94-es karabahi háborút lezáró tűzszüneti vonaltól, amely Jereván álláspontja szerint gyakorlatilag "államhatár" Azerbajdzsán és a tőle különvált Hegyi-Karabah Köztársaság között. "A hadsereg megfelelő válaszlépéseket tesz" - írta a bakui védelmi minisztérium.

Az örmény tárca közleménye szerint az azerbajdzsáni erők csütörtök reggel kísérletet tettek arra, hogy támadást intézzenek a karabahi erők ellen a terület déli részén, az azeri Dzsabrailnál, de mintegy húsz katonájuk megfutamodott, és három hadieszközüket elvesztették.

A vitatott hovatartozású, örmények lakta, de hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozó Hegyi-Karabahban és környékén szeptember 27-én robbantak ki újra a harcok, és a helyzet azóta nem csillapodott. Azerbajdzsánban és Örményországban is rendkívüli állapotot vezettek be, mozgósítást rendeltek el. Folyamatosan érkeznek hírek halottakról és sebesültekről, de a két fél hadijelentései sokszor merőben ellentmondanak egymásnak, mindegyikük saját sikereit domborítja ki, agresszornak állítva be a másikat. A nagyhatalmak - Oroszország, az Egyesült Államok, Franciaország és az Európai Unió - egyelőre hasztalan próbálkoznak a harcok beszüntetésére rávenni a szembenállókat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!