2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Folytatódnak a zavargások Hongkongban

Hiába vonta vissza a kiadatási törvénytervezetet a hongkongi kormány, tovább folytatódnak az erőszakos tüntetések. A főleg fiatalokból álló tömeg szombat éjszaka barikádot emelt és összecsapott a rendőrséggel. Vasárnap amerikai zászlókat lobogtatva vonultak az amerikai konzulátus épületéhez, és azt kérték az amerikai elnöktől, hogy szabadítsa fel Hongkongot.

  • Folytatódnak a zavargások Hongkongban

Carrie Lam hongkongi kormányzó visszavonta a tiltakozó mozgalmat kiváltó kiadatási törvénytervezetet, a tüntetések mégis folytatódtak a különleges jogállású metropoliszban. A tüntetők most már: a kormány lemondását és közvetlen választásokat követelnek. A hatóságok felkészültek a hétvégi tüntetésekre: lezártak azokat a metrómegállókat, ahol korábban összetűzések voltak, és a repülőtérre is csak azokat engedik, akiknek érvényes jegyük van.

Szombat éjszaka a Mong Kok negyedben található lezárt Edward Herceg metróállomásnál gyülekeztek a tüntetők. Botokkal törték be az üveget, leverték a közlekedési vállalat elektromos kijelzőit, festékkel fújták össze a falakat.

A főleg fiatalokból álló tömeg rátámadt egy idős férfire is. Azt nem tudni, hogy Kína-szimpatizánsnak gondoltak-e vagy csak vitába keveredtek vele.

Vasárnap is folytatódtak a demonstrációk. A tömeg az amerikai konzulátus épülete elé vonult. Sokan amerikai zászlókat lengettek. Az egyik tüntető plakátján egyenesen arra kérte Donald Trump amerikai elnököt, hogy szabadítsa fel Hongkongot. Többen egy olyan lapot tartottak a kezükben, amelyen az amerikai Kongresszust a hongkongi demokrácia törvény megszavazására szólítottak fel.

A szimbólumokra különösön érzékeny kínai vezetés számára az amerikai jelképek használata és a Trumphoz intézett kérés elfogadhatatlan.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Vezércikk – Orbán Viktor: Brüsszelben semmibe vették az európai emberek akaratát + videó

Gyors helyzetjelentést adott ma Orbán Viktor Brüsszelből, amiből az derül ki, hogy arrafelé nem nagyon értenek a szép szóból. A miniszterelnök szerint ugyanis semmibe vették az európai emberek akaratát, és a baloldallal és a liberálisokkal összeállt Néppárt leosztotta az EU vezető pozícióit. Minderről a Vezércikk vendégei, Boros Bánk Levente, Bencsik András és Szabó László is elmondják a véleményüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!