2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Folytatják a sztrájkot a spanyolok

Újabb egyhetes sztrájkot kezdtek az Iberia légitársaság dolgozói, akik a bércsökkentés és az elbocsátások miatt tiltakoznak. Spanyolországban a munkanélküliek száma eléri az ötmilliót.

Halottaskocsi vezette a tüntetők nyolc kilométeres menetét Madridban, a spanyol cég dolgozóinak második ötnapos sztrájkja ugyanis az Iberia légitársaság jelképes temetésével kezdődött. A veszteséges szervezet alkalmazottai a bércsökkentés és a tervezett 3800 fős leépítés ellen tiltakoznak. A munkabeszüntetés miatt várhatóan 1300 járatot törölnek majd a héten.

Hasonlóan hosszú sor kígyózik a spanyol munkaügyi hivatal épülete előtt is, hiszen egyre több állás szűnik meg a gazdasági válság következtében. „Nehéz a helyzetem, mert 35 évig dolgoztam egy cégnél, mielőtt munkanélküli lettem, de meg kell vele birkózni”– mondta egy spanyol munkanélküli.

Az országban immár ötmillió állástalant tartanak számon, a fiatalok több mint fele hiába keres munkát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!