2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Folyamatosan érkeznek a menekültek Görögországba

Újabb menekültekkel teli civil mentőhajó tart Olaszország felé. Az NGO hajó akár ki is köthet Itáliában, miután az új belügyminiszter megpróbál szakítani elődje Matteo Salvini bevándorlásellenes politikájával. Eközben a "Zeit Online" arról számolt be, hogy a német evangélikus egyház saját mentőhajót indítana az illegális bevándorlók megsegítésére a Földközi tengeren.

  • Folyamatosan érkeznek a menekültek Görögországba

Újabb illegális bevándorlókkal teli hajó érte el Leszbosz szigetét. Az elmúlt hetekben drasztikusan megnőtt a Görögországba érkező migránsok száma, egy nap alatt volt, hogy több mint 400 menekült jött. A bevándorlók többsége azonban nem a hellén államban akar letelepedni. Törvényesen azonban nem hagyhatják el a dél európai országot. Egyre többen próbálnak meg vonatokon megbújva eljutni másik uniós tagállamba. A migránsok vonattal a balkáni útvonalon keresztül próbálják elérni Nyugat-Európát.

A görög rendőrség folyamatosan razziákat tart a nagyobb repülőtereken, hogy elfogják az embercsempész csoportok tagjait, akik hamis úti okmányokat árusítanak azoknak a bevándorlóknak, akik Nyugat-Európába akarnak eljutni.

Egy pénteki rajtaütés során az athéni repülőtéren több száz lopott vagy hamis útlevelet és személyigazolványt találtak egy felételezhetően román állampolgárságú nőnél. A rendőrség őrizetbe vette a tettest, aki elmondása szerint az okmányokat külföldről csempészte be.

Eközben újabb menekültekkel teli civil mentőhajó tart Olaszország felé. Az Ocean Viking feltett szándéka, hogy Itáliában kössön ki. Az NGO hajónak ez sikerülhet is, miután az új belügyminiszter megpróbál szakítani elődje Matteo Salvini bevándorlásellenes politikájának.

A korábbi tárcavezető ugyanis kitiltotta az NGO járműveket az olasz kikötőkből. Salvini úgy vélte, hogy a civil szervezetek összejátszanak az embercsempészekkel. A politikus kemény fellépésének köszönhetően sikerült negyedére csökkenteni az országba tengeri úton érkező migránsok számát. Az NGO hajók mellett megjelenthet újabb vízíjármű a Földközi-tengeren, amely szintén a migránsokat mentené. A Zeit Online arról számolt be, hogy a német evangélikus egyház saját mentőhajót indítana az illegális bevándorlók megsegítésére.

Az egyház tanácsának elnöke emellett azt szorgalmazta, hogy alakítsanak ki mihamarabb egy uniós szinten működő menekültelosztási rendszert. Hozzátette: a tagállamoknak is részt kellene vennie a mentési akciókban. Gabor Steingart német újságíró bírálta az evangélikusok terveit. Szerinte az egyháznak iskolákat kellene építenie, nem hajókat, hogy a gyerekek normális körülmények között nőjenek fel  – ne pedig elmeneküljenek.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!