2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Folyamatos az oltás az Egyesült Államokban

Kötelezővé tehetik a coronavírus elleni védőoltásokat az Egyesült Államokban. Egyre több politikus adatja be magának a vakcinát, hogy ezzel is növeljék a lakosság bizalmát az oltás iránt. A Hír TV partnercsatornája, a Newsmax készített összeállítást az amerikai járványhelyzetről.

  • Folyamatos az oltás az Egyesült Államokban

Az amerikai kormány számos kulcsszereplője már beadatta magának az oltóanyagot, hogy ezzel is segítsen az amerikai emberek vakcinába vetett bizalmát építeni. Meglepően sokan ugyanis nem bíznak, vagy nem hisznek a vakcina hatékonyságában, ami aggasztja az egészségügyi hatóságokat. Az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence, aki a Fehér Ház koronavírus munkacsoportját vezeti, az elsők között adatta be magának az oltást.

Az Egyesült Államok egészségügyi minisztere elmondta, 2021 elején további több millió adag vakcinát juttatnak majd el az állampolgárokhoz.

Az oltási sor elejére a legnagyobb kockázatnak kitett egészségügyi dolgozók kerülnek.

A turisztikai ágazat pedig továbbra is nagy nehézségekkel küzd, az idei ugyanis nem a nyaralások éve volt. Az Utazási és Turisztikai Világtanács arra figyelmeztet, hogy a kormányok tönkre fogják tenni országuk idegenforgalmi ágazatát, ha az utazás feltételeként kötelezővé teszik az oltást.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!