2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Folyamatos az oltás az Egyesült Államokban

Hír TV

2020. december 23., szerda 15:29

Kötelezővé tehetik a coronavírus elleni védőoltásokat az Egyesült Államokban. Egyre több politikus adatja be magának a vakcinát, hogy ezzel is növeljék a lakosság bizalmát az oltás iránt. A Hír TV partnercsatornája, a Newsmax készített összeállítást az amerikai járványhelyzetről.

Az amerikai kormány számos kulcsszereplője már beadatta magának az oltóanyagot, hogy ezzel is segítsen az amerikai emberek vakcinába vetett bizalmát építeni. Meglepően sokan ugyanis nem bíznak, vagy nem hisznek a vakcina hatékonyságában, ami aggasztja az egészségügyi hatóságokat. Az Egyesült Államok alelnöke, Mike Pence, aki a Fehér Ház koronavírus munkacsoportját vezeti, az elsők között adatta be magának az oltást.

Az Egyesült Államok egészségügyi minisztere elmondta, 2021 elején további több millió adag vakcinát juttatnak majd el az állampolgárokhoz.

Az oltási sor elejére a legnagyobb kockázatnak kitett egészségügyi dolgozók kerülnek.

A turisztikai ágazat pedig továbbra is nagy nehézségekkel küzd, az idei ugyanis nem a nyaralások éve volt. Az Utazási és Turisztikai Világtanács arra figyelmeztet, hogy a kormányok tönkre fogják tenni országuk idegenforgalmi ágazatát, ha az utazás feltételeként kötelezővé teszik az oltást.

Hír TV