2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Földrengés volt Indonéziában és Pakisztánban

Erős földrengés rázta meg Indonézia keleti részét. Legalább húszan meghaltak és százan megsérültek, épületek rongálódtak meg. Pakisztánban eközben 37-re emelkedett a keddi földrengés halálos áldozatainak a száma.

  • Földrengés volt Indonéziában és Pakisztánban

Ambonban, Maluku tartomány fővárosában érezték a leginkább a földrengést reggel munkába és iskolába indulók. A közeli Seram szigetén is sokan az utcára futottak, az épületek összeomlásától,utórengésektől és a szökőártól tartva.

Kisebb rengések valóban érezhetőek voltak, de szökőár nem keletkezett. Több épület megrongálódott. A földmozgás epicentruma viszonylag közel, Ambontól kevesebb mint negyven kilométerre volt.

A régebben Fűszer-szigetek néven ismert tartományban legutóbb júliusban volt nagyobb földrengés. Akkor 14-en haltak meg a 7,2-es erősségű földmozgásban.

Indonéziában gyakoriak az erős, nagy károkat okozó földrengések. Majdnem pontosan egy éve, 2018. szeptember 28-án 4300-an meghaltak, tízezren megsérültek Celebesz szigetén. Akkor a 7,5-es erősségű földrengést hét méteres hullámokkal szökőár követte, jelentősen növelve a halálos áldozatok számát. Tízezrek otthona semmisült meg. A Nemzetközi Vöröskereszt és a Vörösfélhold adatai szerint 57 ezren még ma is átmeneti szállásokon élnek. Nagyon lassan halad ugyanis a helyreállítás. Közben Pakisztánban tovább nőtt a keddi földrengés halálos áldozatainak a száma.

A térségben még tartanak a mentési munkálatok. A légi erő mellett a hadsereg műszaki alakulatait is bevetették, de a helyzetet nehezíti a térséget sújtó heves esőzés. A hatóságok szerint még lehetnek túlélők a romok alatt, de a megrongálódott utak és a rendkívüli időjárási körülmények akadályozzák a településekre való eljutást. A helyi meteorológia szolgálat jelentése szerint a következő napokban a régióban folytatódik az esős idő.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!