2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Külföld

Földrengés a Fülöp-szigeteken: Tizenhatan életüket vesztették

Tizenhatan életüket vesztették, sokan pedig megsérültek egy földrengés következtében a Fülöp-szigeteken. A Richter-skála szerint 6,3-es erősségű földmozgás 40 kilométeres mélységben volt, több épület összedőlt, sokan a romok alatt rekedtek.

  • Földrengés a Fülöp-szigeteken: Tizenhatan életüket vesztették

Túlélők után kutatnak a mentőegységek Olongapo városában. A Fülöp-szigetek északi részén a Richter-skála szerinti 6,3-es erősségű földmozgást észleltek hétfőn.

Az ország földtani intézete arról tájékoztatott, hogy a rengés középpontja 40 kilométeres mélységben volt.

A természeti csapás nyomán több épület összedőlt. Sokan a romok alatt rekedtek. A katasztrófa áramszünetet okozott, ami nehezíti a mentési munkálatokat.

Szökőárriadót nem kellett elrendelni, de a hatóságok felszólították a lakosságot, hogy készüljenek fel az esetleges utórengésekre.

Az áldozatok pontos számáról nem közöltek hírt, de többen életüket vesztették. A földrengést a fővárosban, Manilában is érezni lehetett. A katasztrófa ott is nagy riadalmat keltett.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Szélesvásznú történelem: Csinibaba + videó

Meghívott vendégeinkkel a kilencvenes évek egyik legnagyobb magyar közönségsikeréről, a Csinibabáról beszélgettünk, melynek népszerűsége a mai napig töretlen, egyes mondataiból szállóigék lettek.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!