2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Fokozott tevékenységet mutat a Popocatépetl tűzhányó

Fokozott vulkáni tevékenységet mutat a Mexikóváros közelében lévő Popocatépetl tűzhányó, a levegőbe került nagy mennyiségű hamu miatt a hatóságok az elmúlt hétvégén több órára lezárták a mexikói főváros két fő repülőterét, és megemelték a vulkán miatti riasztási szintet is.

  • Fokozott tevékenységet mutat a Popocatépetl tűzhányó

A szakértőkből álló tudományos tanácsadói bizottság a péntek óta megnövekedett vulkáni aktivitás miatt javasolta a fenyegetettségi fokozat emelését - mondta el Laura Velázquez, a mexikói polgári védelmi koordinációs ügynökség igazgatója sajtótájékoztatón.

A megemelt riasztási fokozat a közepestől a magas szintig terjedő vulkáni aktivitást jelez, amely kőtörmelékhullással, illetve jelentős füst- és hamufelhő kialakulásával is járhat.

Az 5450 méter magas, a Mexikóvárostól 70 kilométerre délkeletre lévő Popocatépetl tűzhányó közelében nagyjából 25 millióan élnek, 1994 óta már többször kitört.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

Számlagyártás mellett cégeltüntetéssel is foglalkozott a letartóztatásban lévő ügyvéd

A nyilvános adatok szerint cégeltüntetésben is jártas Vig Mór. A praxistól eltiltott jogászt a napokban tartóztatta le a bíróság, mert a gyanú szerint több száz milliós számlagyárat üzemeltetett, de a férfi korábban egy nagy csalássorozatban is részt vett. Érdekes ellentmondás, hogy Vig Mór testvére, Vig Dávid eközben jó ideje harcos jogvédőként vezeti a Soros-hálózathoz sorolható Amnesty International Magyarországot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!