2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Focus: Az Európai Bizottság lejáratókampányt folytat a BioNTech ellen

Az Európai Bizottság lejáratókampányt folytat a BioNTech német gyógyszergyártó cég ellen - állítja a Focus.de német hírportálon megjelent írásában Jan Fleischauer német újságíró.

  • Focus: Az Európai Bizottság lejáratókampányt folytat a BioNTech ellen

A zsurnaliszta péntek hajnalban adásba került, Nettó 9 perc Fleischauer című műsorából közzétett részletben azt állítja, hogy a korábban hősként, a világot a vírustól, Németországot pedig a végtelen vesztegzártól megmentő Ugur Sahin (a BioNTech alapítója) mára a kapitalizmus gyűlöletes figurájává vált, miután az ARD német közszolgálati műsorszolgáltató olyan dokumentumokat szerzett meg, melyek szerint a BioNTech eleinte dózisonként 54 eurót akart kérni az új típusú koronavírus elleni vakcináért.

"Micsoda uzsora! Nem csoda, hogy a bizottság nem akarta egyből aláírni a szerződést" - foglal állást Fleischauer, kiemelve, hogy a kanyaró, a bárányhimlő vagy a hepatitisz elleni oltás mind drágább ennél.

Az újságíró szerint az EU négy hónapon át alkudozott, amíg lealkudta az árat 13 euróra, és ennek tudható be, hogy Izrael és az Egyesült Államok is előrébb tart a lakosság átoltásával.

"Baden-Württembergben a 80 évesek még mindig várakoznak az időpontjukra, New Jerseyben meg elég, ha valaki dohányzik, ahhoz, hogy beoltsák. Na de mennyit spóroltunk! A zsugoriság menő. Vagy mégsem" - mondja Fleischauer péntek hajnali műsorának beharangozójában.

Az Egyesült Államokban tavaly december 14-én adták be az első Covid-19 elleni oltást. Az Európai Unióban két héttel később kezdődött az oltások beadása. Izrael magasabb árat fizetett a vakcinákért, és azt is vállalta, hogy egészségügyi adatokat ad át a Pfizernek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!