2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Nyílt levél az Európai Néppárt elnökének

Deutsch Tamás és Hidvéghi Balázs fideszes, valamint Hölvényi György kereszténydemokrata európai parlamenti (EP-) képviselő Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének írt nyílt levelet tett közzé a Fidesz honlapján csütörtökön.

  • Nyílt levél az Európai Néppárt elnökének
 
Forrás: Fidesz EU Facebook-oldal
 

"Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy Ön nemrégiben egy, a Spiegelnek adott interjúban gyakorlatilag nácinak nevezte a magyar miniszterelnököt. Ezennel mélységes felháborodásunkat fejezzük ki, és kategorikusan visszautasítjuk az Ön nyilatkozatát.

Orbán Viktor soha semmi olyat nem tett vagy mondott, hogy ilyen párhuzamot érdemelt volna ki"

- fogalmaztak a képviselők az angol nyelvű levélben.

A képviselők azt írták,

demokráciában természetes az egyet nem értés politikai kérdésekben, azonban a politikai ellenfelet minden alap nélkül nácinak nevezni, ezidáig csak a baloldal jól ismert eszköze volt konzervatív politikusok és pártok ellen.

Szavaik szerint annál nagyobb csalódás, ha egy kereszténydemokrata párt vezetője teszi ugyanezt.

Kijelentették:

egy ilyen "szégyenteljes kijelentés" ráadásul a náci terror milliónyi áldozatának, zsidóknak és nem zsidóknak az emlékét is meggyalázza. Sérti az áldozatok emlékét és sérti mai leszármazottaik érzékenységét is. Cinikus és erkölcsileg elfogadhatatlan

- húzták alá.

Bármilyen rendkívüli időket élnünk is, a politikai vezetőknek méltónak kell maradniuk az általuk betöltött pozícióra. Az említett kijelentések messze túlmennek minden határon, és helyesbítésre szorulnak - zárták levelüket az EP-képviselők.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!