2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Férjeiket követelik az ukrán katonafeleségek + videó

A háborúban harcoló katonák hozzátartozói tüntetést szerveztek a szeretteik leszereléséért.

  • Férjeiket követelik az ukrán katonafeleségek + videó

Újabb tüntetéseket tartottak Ukrajna-szerte a fronton harcoló katonák hazatéréséért – derült ki a közösségi médián terjedő felvételekből. Az egyik legnagyobb megmozdulás Kijevben történt, ahol sajtójelentések szerint több százan – főként a katonák hozzátartozói, feleségei és édesanyjai – gyűltek össze a leszerelésért tüntetve.

 

A hadkötelezettségről és katonai szolgálatról szóló ukrán törvény nem határozza meg a hadkötelezettség időtartamát a hadiállapot idején mozgósított katonáknak, a tiltakozók ennek kiküszöbölésére kérik a hatóságokat, mivel akadnak olyanok, akik már hosszú hónapok óta nem látták szeretteiket.

Az ukrán parlament hamarosan dönthet az új mozgósítási törvényről, melynek értelmében az újonnan besorozottak – egyes információk szerint – háromévnyi szolgálat után szerelhetnek csak le. 

Csak az ideútra van jegyünk. Ha idejöttél, kétszázadikként vagy háromszázadikként mész vissza. Nagyon nehéz kijutni innen

– fogalmazott a Hromadske ukrán hírportálnak nyilatkozva egy katona, aki jelenleg Bahmutnál teljesít szolgálatot. Nem ritka az sem, hogy valaki már a háború kezdete óta a fronton harcol – tette hozzá. 

Borítókép forrása: X

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában a vallási tartalmú megnyilvánulások ezidáig kivételt képeztek a „gyűlöletbeszédet” vagy antiszemitizmust tiltó törvények hatálya alól. Most azonban egy olyan törvényjavaslatról folyik a vita a kanadai parlamentben, amely megszüntetné ezeket a mentességeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!