2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Fergusoni zavargások: meglőttek egy rendőrt

Meglőttek egy rendőrt a Missouri állambeli Fergusonban, ahol augusztusban zavargások törtek ki, miután egy fehér egyenruhás lelőtt egy afroamerikai tizenévest. A rendőr a karján sérült meg – azt egyelőre nem tudni, hogy miért lőttek rá.

Fokozódik a feszültség Fergusonban, St. Louis egyik külvárosában. Közeleg az október, amikor az esküdtszéknek állást kell foglalnia arról, hogy bűnösnek találja-e azt a fehér rendőrt, aki augusztus elején agyonlőtt egy fegyvertelen fekete tinédzsert. Vasárnapra virradóra először egy szolgálatban lévő rendőrre lőttek rá. „A járőr éppen vezetett, amikor két személyt pillantott meg, két férfit, akik igyekeztek elfutni előle. A rendőr kiszállt az autóból, és utánuk eredt. Amikor megközelítette őket, az egyik menekülő férfi fegyvert emelt rá. A kollégánknak sikerült a karjával megvédenie magát, így az egyik gyanúsított a karjába lőtt. A rendőrt kórházban ápolják, az orvosok szerint túléli a támadást” – közölte Jon Belmar, St. Louis megye rendőrfőnöke.

Néhány órával később a célpont egy szolgálaton kívüli rendőr volt, aki saját autóját vezette. A golyó célt tévesztett, de az üvegszilánkok így is megsebesítették az egyenruhást. A hatóságok még nem tudják, hogy van-e összefüggés a két eset között. Ferguson rendőrfőnöke néhány napja kért bocsánatot az augusztusban agyonlőtt fiú szüleitől. „Azt szeretném mondani a Brown családnak, hogy aki nem vesztette el saját gyermekét, képtelen megérteni, hogy mit éreznek. Igazán sajnálom fiuk elvesztését” – mondta Tom Jackson fergusoni rendőrfőnök.


A fekete tinédzser lelövése után hetekig tartó zavargások törtek ki, sokak szerint a rendőrfőnök hibásan kezelte a tömegdemonstrációkat, ezért a leváltását követelték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!