2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Ferenc pápa most először beszélt egy lehetséges egyházszakadásról

Ferenc pápa most először beszélt egy esetleges egyházszakadás lehetőségéről. A katolikus egyházfő erről az afrikai körútjáról a Vatikánba tartó repülőgép feldélzetén beszélt. Egyes konzervatív amerikai vallási vezetők az elvált hívők újraházasodása, a homoszexualitás és a migráció kérdésében vallott megengedő nézetei miatt; összességében pedig a katolikus hit felhígításával vádolják Ferenc pápát.

  • Ferenc pápa most először beszélt egy lehetséges egyházszakadásról

”A kritika mindig segít, mivel az önbírálathoz vezet, amikor a megvádolt személy azt kérdezi magától: vajon igazak a bírálatok? Bár a kritika dühítő is lehet, annak előnyei is vannak.”

Ezzel az állítással kezdte a felhők felett tartott sajtótájékoztatóját Ferenc pápa. A katolikus egyházfő Mozambikban, Madagaszkáron és Mauriciuszon tett apostoli látogatást, és a Vatikánba tartó gép fedélzetén beszélt az őt ért bírálatokról, ami az önvizsgálat mellett benne haragot is kiváltott.

Azt mondta, amerikai kritikusai hátba szúrták őt. Úgy fogalmazott: úgy viselkednek, mint akik elhajítanak egy követ, majd kezüket gyorsan eldugják, mintha nem is ők lettek voltak. Bírálataik nem hasznosak, hanem méreg ampullák – mondta.

Ha úgy kritizálunk valamit, hogy nem hallgatjuk meg a másik felet, hogy nem kezdünk párbeszédet vele, azzal nem teszünk jót az egyháznak

- mondta Ferenc pápa.

Ferenc pápa mind több megnyilvánulása kelt zavart a katolikus egyház konzervatív köreiben. Az elvált és újraházasodó hívek áldozása, a homoszexualitás és migráció terén vallott megengedő hozzáállása miatt egyre hangosabban tiltakoznak, elsősorban a nyugat-európai és amerikai katolikus vezetők. Szerintük az egyházfő felvizezi a katolikus hitet, az Egyházat felülről gyengíti, amely ezért nem tud ellenállni a keresztényellenes tömegtájékoztatási és szórakoztatóipar és a hódító Iszlám kettős szorításának. Ferenc pápa most először beszélt nyíltan az egyházszakadás veszélyéről. Ezzel kapcsolatban azt mondta, nem tart attól, hogy ez bekövetkezik.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!