2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Ferenc pápa meglepte a hívőket

Az irgalmasság és a megbocsátás fontosságáról beszélt Ferenc pápa első Úrangyala imádságán. A katolikus egyházfő meglepte a hívőket, beszédét nem papírról olvasta, hanem rögtönözte. A Szent Péter téren több tízezren hallgatták Ferenc pápát, aki az imádság végén szép napot és jó ebédet kívánt a jelenlévőknek.

A vatikáni Szent Anna-templomban pontifikálta első vasárnapi miséjét katolikus egyházfőként a héten megválasztott Jorge Mario Bergoglio. Ferenc pápa az isteni irgalom és a megbocsátás fontosságát hangsúlyozta beszédében. „Jézus üzenete a kegyelem. Alázattal én is csak azt tudom mondani, hogy ez a legfontosabb isteni tanítás: a kegyelem.”


A mise után a pápa II. János Pál szavaival köszöntötte a híveket. Azt mondta nekik: ne féljetek. Többekkel kezet fogott, és megköszönte támogatásukat. A Szent Péter téren reggel óta gyülekeztek az Úrangyala imádságra érkező hívek. Pontban délben az új katolikus egyházfő megjelent a pápai lakosztály ablakában. A hagyományoknak megfelelően rövid egyházi tanítással kezdte beszédét, amelyet nem papírról olvasott, hanem rögtönzött.

A pápa úgy fogalmazott: egy kevés irgalmasság megváltoztatja a világot, az Úristen pedig nem fárad bele abba, hogy megbocsásson az embereknek – tette hozzá. Megjegyezte, szerinte az igazi gond az, hogy az emberek maguk nem kérnek elégszer bocsánatot. Az imádság végén a katolikus egyházfő – a szokásokkal ellentétben – nem köszöntötte a külföldi hívőket, hanem szép vasárnapot és jó étvágyat kívánt az egybegyűlteknek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!