2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Ferenc pápa: Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb

Németország és Nagy-Britannia kormánya sem javasolja a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló intézkedések lazítását. A német kancelláriaminiszter szerint nem lehet a nyájimmunitás kialakulására építeni az új típusú koronavírus elleni védekezést, a megoldást csak a védőoltás hozhatja el. Eközben Spanyolországban hetek óta először 500 alá csökkent a napi halálozás. Ferenc pápa pedig arra figyelmeztetett: az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb.

  • Ferenc pápa: Az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb

Nem maradnak szórakozás nélkül a filmszínházak szerelmesei Berlinben. Az egyik vállalat társasházak falaira vetít ki különböző feliratos mozifilmeket. Hatalmas szükség van ilyen kezdeményezésre az országban, hiszen az emberek egyre nehezebben viselik a korlátozásokat, a fővárosban például pár százan az azonnali feloldás miatt tüntettek.

 

Németországban már több mint 140 ezren fertőződtek meg. A kancelláriaminiszter elmondta: a járvány akkor ér véget, amikor az adott közösség tagjainak 60-70 százaléka átesik a fertőzésen, és így védettséget szerez a vírussal szemben. Azonban ennek elérésére nem lehet alapozni az új stratégiát, hiszen ha a német lakosságnak csak a felét akarnák védetté tenni, 18 hónap alatt naponta 73 ezer embernek kellene megfertőződnie, ezzel pedig az egészségügy nem tudna megbirkózni. A politikus hangsúlyozta: ezért a német kormány stratégiája szerint a fertőzések megakadályozására kell törekedni, és be kell várni a vírus elleni védettséget biztosító oltás kifejlesztését

A britek szerint sem jött el az ideje a korlátozások lazításának.

Spanyolországban hetek óta először csökkent a halottak száma 500 fő alá. Spanyolországban március 15. óta van érvényben a lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot, amelyet a jövő heti ülésén várhatóan meghosszabbít a parlament május 9-ig. A miniszterelnök azonban több enyhítést is bevezetett: elkezdődhettek a nem létfontosságú üzemek és az építkezéseken folyó munkálatok, sőt a kormány javasolta azt is, hogy a gyerekek egy meghatározott időkeretben kimehessenek az utcára április 27-től.

Oroszországban 6000 fővel nőtt egy nap alatt a fertőzöttek száma. Az elnök videóüzenetben biztosította a lakosokat arról, hogy a gazdasági és az egészségügyi rendszer is képes kezelni a helyzetet.

Ferenc pápa a koronavírus-járvány utáni újjászületést szorgalmazta, és arra figyelmeztetett: az emberek közötti közömbösség a járványnál is pusztítóbb. A szentatya hangsúlyozta: ez a járvány éppen arra mutatott rá, hogy nincsenek különbségek és határok a szenvedésben, mindenki egyformán törékeny, és ugyanannyira értékes.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!