2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Ferenc pápa: A béke a karácsony legfontosabb ajándéka

Minden világiasságtól mentes, valódi keresztény karácsonyt kívánt a pápa a híveknek. A katolikus egyházfő, lakosztálya ablakából arra hívta fel a figyelmet, hogy a karácsony legfontosabb ajándéka a béke. Közben a latin pátriárka Gáza városában misézett, és arra kérte a világot, hogy ne feledkezzen meg a Gázai övezetről, ahonnan az izraeli zárlat miatt idén sem zarándokolhatnak a palesztin hívők Betlehembe.

Ezrek gyűltek össze a Szent Péter téren felállított karácsonyfa és Betlehem körül, hogy meghallgassák a pápa üdvözletét. A katolikus egyházfő vakító napsütésben lépett lakosztálya ablakához. A tömeg ujjongva fogadta.

Az egyházfő szerint karácsonykor Jézus mindenki ajtaján kopogtat, de sokan nem hallják meg világi elfoglaltságaik miatt. „Bízzuk magunkat Szűz Mária és Szent József közbenjárására, hogy igazi keresztény karácsonyunk legyen, minden világiasságtól mentesen. Álljunk készen a megváltó fogadására. Az Úr legyen veletek! – mondta beszédében az egyházfő.

A pápa aranyvasárnapi beszédében hangsúlyozta, hogy a karácsony az öröm és testvériség ünnepe, és arra kérte a híveket, hogy imádkozzanak érte is.

A Gázai övezetben a palesztin származású jeruzsálemi latin pátriárkát várták több százan. Fuad Tual a keresztény közösség tagjaival találkozott. „A karácsony a béke és a szeretet ünnepe. Reméljük, hogy mindenki békében fog élni. A béke mindig együtt jár az igazsággal, a békét nem lehet erővel vagy harccal elérni. Gázából kérem, hogy a világ érezzen együtt velünk, vegye figyelembe a helyzetünket, és ne feledkezzen meg rólunk” – mondta Feud Tuál, Jeruzsálemi Latin Pátriárka.

A karácsony a béke és a szeretet ünnepe. Reméljük, hogy mindenki békében fog élni. A béke mindig együtt jár az igazsággal, a békét nem lehet erővel vagy harccal elérni. Gázából kérem, hogy a világ érezzen együtt velünk, vegye figyelembe a helyzetünket, és ne feledkezzen meg rólunk.

A Gázai övezetben 3500 keresztény palesztin él, a 2007 óta tartó izraeli zárlat miatt muszlim nemzettársaikhoz hasonlóan ők sem hagyhatják el a körbevett területet, így nem zarándokolhatnak el Betlehembe, a születés városába, és nem vehetnek részt a karácsonyi szentmisén sem.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

Szánthó Miklós: a békepárti és szuverenista erők összehozása a cél

A Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) célja, hogy összehozza a békepárti és szuverenista erőket, mert ezek osztják a nyugat igazi civilizációs értékeit, az Isten-haza-család hármas egységét - mondta az eseményt szervező Alapjogokért Központ főigazgatója szerdán Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!