2023. 02. 05. Vasárnap Ágota, Ingrid napja
Jelenleg a TV-ben:

Gyurcsány Ferenc évnyitó beszéde

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Fennmarad a migrációs és a terrorveszély a koronavírus-járvány miatt

A koronavírus-járvány lecsengése után ismét migrációs nyomás nehezedik majd Európára - ezt mondta az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője. Horváth József szerint az embercsempész-hálózatok a tengeren próbálják meg a kontinensre juttatni a menekülteket. Más elemzők szerint pedig a kijárási korlátozások kedveznek a szélsőséges eszmék, így az dzsihadista nézetek térnyerésének.

  • Fennmarad a migrációs és a terrorveszély a koronavírus-járvány miatt

Hivatalos madridi források szerint a hatóságok naponta százak életét mentik meg a Földközi-tengeren.

Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője a köztelevízióban arról beszélt, hogy a pandémia lecsengése után ismét komoly migrációs nyomás fog nehezedni Európára.

Horváth József szerint az embercsempész-hálózatok tudomásul vették, hogy a legtöbb ország lezárta határait, ezért ideiglenesen felfüggesztették tevékenységüket. A bűnszervezetek a tengeri útvonalakon igyekeznek Európába juttatni a menekülteket.

 

Horváth József hozzátette, mintegy 200 ezer menekült vár most is arra, hogy bejuthasson az Európai Unió területére.

Más elemzők eközben arra figyelmeztettek, hogy a migrációt kihasználva ismét szélsőségesek érkezhetnek a kontinensre azzal a céllal, hogy terrorcselekményeket hajtsanak végre.

Az Iszlám Állam az elmúlt hetekben többször is felszólította híveit, hogy szándékosan betegedjenek meg koronavírussal, és minél több embert fertőzzenek meg.

Szakértők emellett azt is kiemelték, hogy a járvány nyomán elrendelt kijárási korlátozások kedveznek a szélsőséges, dzsihadista ideológiák térnyerésének is. A kormányzati intézkedések pedig jelentősen felerősíthetik a terrorizmust.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!