2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

Fennakadásokat okozott a közlekedésben a téli időjárás Nyugat-Európában

  • Fennakadásokat okozott a közlekedésben a téli időjárás Nyugat-Európában

Nagy-Britanniában, Franciaországban és Hollandiában is fennakadásokat okozott a közlekedésben a téli időjárás. Az Egyesült Királyságban 10 éve nem volt olyan hideg, mint az elmúlt napokban. Franciaországban a hatóságok kiemelten ügyelnek a hajléktalanokra, míg az amszterdami szervek arra kérték a lakosokat, hogy lehetősség szerint nem üljenek autóba.

Angliában, Wales-ben és Skóciában is előkerültek a szánkók. Családok, illetve fiatalok rohamozták meg a közparkokat.

Az idei tél nemcsak hómennyiség, hanem hőmérséklet tekintetében is különlegesnek számít. Több helyen mínusz 15 fokot vagy annál hidegebbet mértek.

A hatóságok sárga színű figyelmeztetést adtak ki, ami azt jelenti, hogy a következő napokban további havazás várható.

Londonban sokan keresték fel a Trafalgar teret, ahol több kisebb szökőkút is befagyott. A ritka eseményt többen megörökítették és elárasztották vele az internetet.

A havazás nem okozott komolyabb fennakadásokat a metropoliszban. Elsősorban azért, mert az utakat folyamatosan tisztították. Kisebb balesetekről azonban érkeztek hírek.

Hótakaró fedte be az észak-francia partoktól mindössze 1 kilométerre fekvő Mont-Saint-Michel szigetét és a rajta álló bencés apátság épületeit is.

Párizsban is havazott, ami sokaknak bosszúságot okozott. Voltak azonban olyanok is, akik örültek a hótakarónak.

A francia fővárosban lefagytak a közterek, a járdák és az utak, több busz nem indult el, és a munkahelyükre autóval közlekedők többsége is csak késések árán ért be.

A hideg idő miatt nehéz helyzetbe kerültek a fedél nélküliek is. A hajléktalanok számára országszerte melegedőket nyitottak meg, és több sportkomplexumban ideiglenes sátrakat állítottak fel a szociális munkások.

Franciaországban becslések szerint mintegy 300 ezer hajléktalan él. A fedél nélküliekre a kormány kiemelten figyel, miután számuk az elmúlt években drasztikusan megnőtt, és a rendkívüli időjárás következtében a fedél nélküliek körében a legmagasabb a halálozási arány.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!