2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Fennakadásokat okoz a hó Szerbiában

Fennakadásokat okoz a vasárnap kezdődött havazás Szerbia középső és nyugati részén, több száz háztartás maradt áram nélkül - közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) hétfőn.

  • Fennakadásokat okoz a hó Szerbiában

A nehéz, vizes hó faágakat tört le, elektromos vezetékeket szakított el, és lassítja, illetve ellehetetleníti a közlekedést főleg a Zlatibor-hegység térségében, ahol vasárnap körülbelül 40 centiméter hó esett. A térség iskoláiban hétfőre hószünetet rendeltek el.

A hókotrók egész éjszaka az utak megtisztításán dolgoztak. Az RTS beszámolója szerint a küzdelem továbbra is folyik, a hóesés ugyanis még mindig nem állt el teljesen. Narancssárga riasztás van érvényben a térségben.

Az áramkimaradás miatt a Belgrád-Bar vasútvonal egyes szakaszain órákig szünetelt a forgalom, más szakaszokon még most sem járnak a vonatok.

Az előrejelzések szerint Szerbiában hétfőn a legmagasabb hőmérséklet nem haladja meg a 3 Celsius-fokot, az ország nagy részén száraz marad az idő, nyugaton azonban eső és hó várható. A hőmérséklet kedden már emelkedni kezd, északon napközben 3, az ország középső részén 5 Celsius-fok várható, péntekre pedig elérheti a 11 Celsius-fokot.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!