2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Felszámolták az utolsó sátortábort Párizsban

Felszámolták a francia hatóságok kedden az utolsó sátortábort Párizsban, ahonnan több mint négyszáz embert szállították el, és ezzel a kormány teljesítette azon ígéretét, miszerint megszünteti megszűnteti a bevándorlók utcán élését a főváros észak-keleti részén.

  • Felszámolták az utolsó sátortábort Párizsban

A párizsi prefektúra tájékoztatása szerint a Porte de la Villette metrómegálló környékéről 427 embert, köztük négy nőt vittek el Párizs környéki befogadóhelyekre és sporttermekbe, ahol a múlt heti kiürítés után maradtak még helyek.

Egy héttel ezelőtt jelentős rendőri biztosítás mellett összesen 1436 embert, köztük 93 gyereket szállítottak el buszokkal befogadóhelyekre és sportcsarnokokba a párizsi körgyűrű mentén felállított sátrakból és összeeszkábált kunyhókból.

"Nincs több tábor, ez volt a cél. A rendőrség felügyelni fogja a környéket, hogy ne alakulhassanak ki többet táborok" - jelezte a prefektúra.

Francois Dagnaud XIX. kerületi polgármester szerint a kiürítés megkönnyebbülés a táborlakóknak és a helyieknek egyaránt. Az elszállított migránsok többsége eritreai és szomáliai a polgármester szerint.

A 2015-ös menekültválság kezdete óta csaknem negyven táborkiürítést rendelt el a prefektúra Párizsban. A legjelentősebb 2016 novemberében volt, akkor egyszerre négyezer embert vittek el. Azóta a rendőrök egy ideig a migránsok minden kísérletét megakadályoztak arra, hogy letelepedjenek a parkokban és táborhelyeket alakítsanak ki, így egy ideig gyakorlatilag láthatatlanná váltak a párizsiak számára. Egy évvel ezelőtt azonban ismét több ezer migráns jelent meg a francia városokban, s ismét engedélyezte a rendőrség a letelepedésüket. A belügyminisztérium a közelmúltban viszont ígéretet tett arra, hogy minden táborhelyet felszámol a fővárosban 2019 végéig, s november óta ismét megakadályozzák a migránsokat abban, hogy az utcán telepedjenek le.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!