2023. 12. 11. Hétfő Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Az olasz futball magyar mesterei 10:55

Külföld

Felrobbantottak két olajkutat egy észak-iraki olajmezőn

Terrortámadás ért szerdára virradóan egy kisebb észak-iraki olajmezőt, az elkövetők felrobbantottak két olajkutat; a hatóságok az Iszlám Állam terrorszervezet számlájára írják ezt.

  • Felrobbantottak két olajkutat egy észak-iraki olajmezőn

Az iraki olajipari minisztérium közlése szerint az NOC állami olajvállalat tulajdonában lévő, Kirkuktól húsz kilométerre délnyugatra található Habbáz olajmezőt ért terrortámadásnak nincs áldozata, A robbanások lángra borították a kutakat, a tüzet még nem sikerült eloltani. Az incidens miatt nem állt le a termelés az olajmezőn.

Husszein al-Obeidi, a város rendőrparancsnoka az EFE spanyol hírügynökségnek adott interjújában az Iszlám Államot nevezte meg elkövetőként.

Az olajmezőn körülbelül húszezer hordónyi olajat termeknek naponta.

Jóllehet az iraki biztonsági helyzet jelentős mértékben javult, amióta Szíria és Irak egy részét megszálló Iszlám Állam vereséget szenvedett 2017-ben, Irak nehezen megközelíthető részein még mindig aktívak a szervezethez tartozó fegyveresek kisebb csoportjai, és az elmúlt években több merényletet követtek el a biztonsági erők tagjai, valamint civilek ellen.

A múlt hónapban is ez a terrorszervezet jelentkezett egy észak-iraki olajfinomító elleni rakétatámadás elkövetőjeként.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!