2024. 07. 17. Szerda Endre, Elek napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Félmillió dollárt adományozott az Egyesült Államokba igyekvő migránskaravánnak Ferenc pápa

Félmillió dollárt adományozott Ferenc pápa azoknak a Mexikóban rekedt migránsoknak, akik a közép-amerikai migránskaravánokkal igyekeztek bejutni az Egyesült Államok területére, jelentette be szombaton a Vatikán. A kommüniké szerint az összeget a mexikói katolikus közösségeken keresztül használják fel a migránsok élelmezésére, elszállásolására és alapvető igényeik kielégítésére. A forrásokat 27 mexikói egyházmegyével és gyülekezettel kapcsolatos projektek között osztják szét.

  • Félmillió dollárt adományozott az Egyesült Államokba igyekvő migránskaravánnak Ferenc pápa

Mint írták, még 2018-ban hat migránskaraván, összesen 75 ezer ember indult útnak Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból az erőszak és a nyomor elől, az Egyesült Államok azonban nem nyitotta meg előttük a határokat.

A katolikus egyház hangsúlyozta, a migránskaravánra irányuló médiafigyelem jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a kormányok és a magánszemélyek által a menekülteknek nyújtott támogatások és adományok aránya is egyre kevesebb. A katolikus egyházfő félmillió dolláros adományának tehát egyúttal az is a célja, hogy példát mutatva ismét felhívja a figyelmet a Mexikóban rekedtek sanyarú sorsára.

Jelenleg egy tízezer főt számláló migránskaraván – vagy ahogy a mexikói belügyminiszter nevezte, „minden karavánok anyja” – tart Mexikón keresztül az amerikai határ felé. Donald Trump amerikai elnök még tavaly ősszel hirdette meg kampányát a migránskaravánok ellen.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!