2023. 05. 29. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Szélesvásznú történelem - Szegény gazdagok

Következik:

Bayer show 04:20

Külföld

Félmillió dollárt adományozott az Egyesült Államokba igyekvő migránskaravánnak Ferenc pápa

Félmillió dollárt adományozott Ferenc pápa azoknak a Mexikóban rekedt migránsoknak, akik a közép-amerikai migránskaravánokkal igyekeztek bejutni az Egyesült Államok területére, jelentette be szombaton a Vatikán. A kommüniké szerint az összeget a mexikói katolikus közösségeken keresztül használják fel a migránsok élelmezésére, elszállásolására és alapvető igényeik kielégítésére. A forrásokat 27 mexikói egyházmegyével és gyülekezettel kapcsolatos projektek között osztják szét.

  • Félmillió dollárt adományozott az Egyesült Államokba igyekvő migránskaravánnak Ferenc pápa

Mint írták, még 2018-ban hat migránskaraván, összesen 75 ezer ember indult útnak Guatemalából, Hondurasból és Salvadorból az erőszak és a nyomor elől, az Egyesült Államok azonban nem nyitotta meg előttük a határokat.

A katolikus egyház hangsúlyozta, a migránskaravánra irányuló médiafigyelem jelentősen csökkent az elmúlt időszakban, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a kormányok és a magánszemélyek által a menekülteknek nyújtott támogatások és adományok aránya is egyre kevesebb. A katolikus egyházfő félmillió dolláros adományának tehát egyúttal az is a célja, hogy példát mutatva ismét felhívja a figyelmet a Mexikóban rekedtek sanyarú sorsára.

Jelenleg egy tízezer főt számláló migránskaraván – vagy ahogy a mexikói belügyminiszter nevezte, „minden karavánok anyja” – tart Mexikón keresztül az amerikai határ felé. Donald Trump amerikai elnök még tavaly ősszel hirdette meg kampányát a migránskaravánok ellen.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

Partiumba érkezett a Petőfi-busz

A Petőfi Irodalmi Múzeum a költő születésének 200. évfordulója alkalmából egy buszon rendezte be utazó tárlatát, amely több mint egy éven keresztül látogatja a kárpát-medencei magyarok lakta településeket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Putyin üzent Erdogannak

Putyin üzent Erdogannak

Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török elnök újraválasztási győzelme önzetlen munkájának természetes eredménye - hangzott Vlagyimir Putyin orosz elnök üdvözlő távirata, amelyet vasárnap este tettek közzé a Kreml honlapján.
Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan bejelentette győzelmét

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap Isztambulban az elnökválasztás részeredményeire alapozva bejelentette győzelmét, és köszönetet mondott minden állampolgárnak, aki az elkövetkező öt évre is rá bízta az ország irányítását.
Orbán gratulált Erdogannak

Orbán gratulált Erdogannak

Gratulálok az elnök úrnak a megkérdőjelezhetetlen választási győzelméhez” – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Twitter-mikroblogon. A magyar kormányfő török nyelven is kifejezte gratulációját.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!