2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Felfüggesztené Lengyelország uniós tagságát egy német képviselő

Gunnar Beck német európai parlamenti (EP) képviselő arra kéri az Európai Bizottságot, fontolja meg a lengyelek uniós tagságának felfüggesztését - derül ki a Világgazdaság cikkéből.

  • Felfüggesztené Lengyelország uniós tagságát egy német képviselő

Németországban felvetődött, hogy függesszék fel Lengyelország uniós tagságát, miután sajtóhírek szerint több százezer munkavállalási vízumot adtak ki csalárd mód. Gunnar Beck német európai parlamenti (EP) képviselő egy írásbeli beadványában arra ösztökéli az Európai Bizottságot (EB), hogy fontolja meg Lengyelország vizsgálatának lehetőségét az Európai Unió (EU) Szerződés 7. cikke alapján, amely egyébként azt tartalmazza, miként zárható ki az adott tagállam az EU-ból - írja a vg.hu.

A képviselő emlékeztetett arra, hogy a sajtóértesülések szerint mintegy 250 ezer vízumot adtak el egyenként ezer euróért a lengyel konzulátusokon keresztül világszerte, különösen Afrikában és Ázsiában. Piotr Wawrzykot a botrány napvilágra kerülése után menesztették a lengyel külügyminiszter-helyettesi posztról, hét másik személyt, köztük asszisztensét pedig vesztegetés vádjával vádolják - mutat rá az Bizottságnak írt levelében Gunnar Beck. A képviselő szerint, Lengyelország csalárd vízumrendszere az EU elleni "hibrid támadásnak" is tekinthető.

Saját országuk tagságának a felfüggesztését is kérhetnék

Különösen érdekes a német képviselő felháborodása, miután éppen a napokban borult a bili Németországban is, hiszen kiderült, hogy egy nagy húsipari holding olyan ukránokat foglalkoztatott, akiknek hamisították a papírjaikat és így diákként közvetítették őket a céghez. A holding érdekkörébe tartozó társaság szállított egyébként szalmonellás húst hazánkba is. Sajtóhírek szerint, másfél évig csempésztek be külföldi munkavállalókat hamis okmányokkal Németországba, és elsősorban vágóhidakon helyezték el őket.

Nyitókép: Daily News

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!