2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Felfegyvereznék a tanárokat az iskolai vérengzések miatt

Felfegyverezné a tanárokat az iskolai mészárlások megelőzése érdekében a dél-dakotai törvényhozás – az erről szóló szövetségi törvényt már el is elfogadták.

Fegyverrel is megvédhetik a diákjaikat a tanárok Dél-Dakotában – erről döntött az állami törvényhozás válaszul a tavaly decemberi, connecticuti iskolai mészárlásra, amely 26 halálos áldozatot követelt. A júliustól hatályba lépő törvény az oktatókat nem kötelezi a fegyverviselésre, az iskolák dönthetik el, hogy fel akarják-e fegyverezni alkalmazottaikat. A kormányzó szerint az államnak a válság miatt egyelőre nincs pénze arra, hogy minden iskolájában fegyveres rendőrök teljesítsenek szolgálatot. – A Dél-Dakotában élők tudják, hogy a recesszió mindenkit érintett, még minket is, pedig mi a legtöbb államnál még így is sokkal jobb helyzetben vagyunk – nyilatkozta Dennis Daugaard kormányzó.

A törvény Amerika megosztottságát tükrözi a fegyverviseléssel kapcsolatban. Sokan – főleg a republikánus oldalon – úgy gondolják, hogy nem kevesebb, hanem csak még több fegyverrel lehet megelőzni az iskolai vérengzéseket. Barack Obama és alelnöke, Joe Biden ugyanakkor már januárban nyilvánosságra hozták a fegyvertartás szigorításával kapcsolatos, 23 pontból álló javaslatukat. A törvénytervezetben a többi között a fegyvervásárlók átfogó ellenőrzése és a félautomata fegyverek árusításának betiltása szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!