2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Felakasztottak két embert Iránban

Iránban felakasztottak két embert, akiket istenkáromlásért ítéltek halálra - írta hétfőn az igazságszolgáltatás hírportálja, a Mizan Online.

  • Felakasztottak két embert Iránban

Juszef Mehrádot és Szadrollah Fazeli Zarét a többi között istenkáromlás, az iszlám vallás, a próféta és más szentségek megsértése miatt végezték ki - jelentette a Mizan. Az internetes oldal arról nem számolt be, hogy az ítéletvégrehajtás mikor történt.

A két férfi több tucat vallásellenes online platformot működtetett, amelyeken az iszlám gyűlöletéről, a szentségek megsértéséről írtak, továbbá népszerűsítették az ateizmust, a szentségek megsértését - közölte a Mizan.

ENSZ-szakértők felszólították a többségi síita muzulmán Iránt, hogy hagyjon fel a vallási kisebbségek üldözésével és zaklatásával. Egyben rámutattak arra, hogy Irán politikája a másként gondolkodók vagy a vallási gyakorlatok, köztük a keresztény hittérítők és az ateisták ellen irányul.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!