2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Fekete gyilkos, fehér felsőbbrendűség

A fehér felsőbbrendűség ellen szerveztek tüntetést New Yorkban kisebbségi jogvédő szervezetek, mert a nagyvárosban megszaporodtak az ázsiai-amerikaiak elleni erőszakos támadások. A legnagyobb felháborodást egy San Francisco-i gyilkosság váltotta ki, ahol a fekete bőrű támadó egy számára ismeretlen, 84 éves thaiföldi származású férfit ölt meg az utcán.

  • Fekete gyilkos, fehér felsőbbrendűség

A New York-i városháza előtt több százan tüntettek a hatóságok erélyes fellépését követelve az ázsiai származású amerikaiak biztonsága érdekében.

"Megérdemeljük a biztonságot" és "Lépjünk fel az ázsiaiak gyűlölete ellen" Ezeket írták transzparenseikre a tüntetők.

New York állam polgármestere is megjelent a tüntetésen. Bill de Blasio azt mondta: Donald Trump tanította meg az amerikaiakat arra, hogy gyűlöljék egymást, így ő a hibás az utóbbi idők legsokkolóbb gyűlölet-bűncselekményért, egy 84 éves thaiföldi származású Vicha Ratanapakdee meggyilkolásáért is.

Az eset San Franciscóban történt. A köztéri kamera felvételén azt látni, hogy a tettes szó szerint felökleli az idős férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a támadásba. A rendőrség letartóztatta a 19 éves elkövetőt. Bár a tettes fekete bőrű, ez a tény nem zavarta a fehér felsőbbrendűség és rasszizmus elleni tüntetés szervezőit.

Trump miatt történnek ilyesmik, mivel a járványra előbb azt mondta, hogy semmi különös nincs benne, később bevallotta, hogy baj van, de Kínát hibáztatta ezért

 - közölte egy fekete aktivista a tüntetésen.

Az Egyesült Államokban 20 millióra becsülik az ázsiai származásúak számát. Bár kétharmaduk Joe Biden-re szavazott, a Black Lives Matter féle fehérellenes mozgalomban ázsiai amerikaiak csak elvétve vesznek részt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!