2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Fekete gyilkos, fehér felsőbbrendűség

A fehér felsőbbrendűség ellen szerveztek tüntetést New Yorkban kisebbségi jogvédő szervezetek, mert a nagyvárosban megszaporodtak az ázsiai-amerikaiak elleni erőszakos támadások. A legnagyobb felháborodást egy San Francisco-i gyilkosság váltotta ki, ahol a fekete bőrű támadó egy számára ismeretlen, 84 éves thaiföldi származású férfit ölt meg az utcán.

A New York-i városháza előtt több százan tüntettek a hatóságok erélyes fellépését követelve az ázsiai származású amerikaiak biztonsága érdekében.

"Megérdemeljük a biztonságot" és "Lépjünk fel az ázsiaiak gyűlölete ellen" Ezeket írták transzparenseikre a tüntetők.

New York állam polgármestere is megjelent a tüntetésen. Bill de Blasio azt mondta: Donald Trump tanította meg az amerikaiakat arra, hogy gyűlöljék egymást, így ő a hibás az utóbbi idők legsokkolóbb gyűlölet-bűncselekményért, egy 84 éves thaiföldi származású Vicha Ratanapakdee meggyilkolásáért is.

Az eset San Franciscóban történt. A köztéri kamera felvételén azt látni, hogy a tettes szó szerint felökleli az idős férfit, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy belehalt a támadásba. A rendőrség letartóztatta a 19 éves elkövetőt. Bár a tettes fekete bőrű, ez a tény nem zavarta a fehér felsőbbrendűség és rasszizmus elleni tüntetés szervezőit.

Trump miatt történnek ilyesmik, mivel a járványra előbb azt mondta, hogy semmi különös nincs benne, később bevallotta, hogy baj van, de Kínát hibáztatta ezért

 - közölte egy fekete aktivista a tüntetésen.

Az Egyesült Államokban 20 millióra becsülik az ázsiai származásúak számát. Bár kétharmaduk Joe Biden-re szavazott, a Black Lives Matter féle fehérellenes mozgalomban ázsiai amerikaiak csak elvétve vesznek részt.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Hidvéghi: Folytatódnak a Lengyelország elleni durva támadások

Folytatódik a Lengyelország elleni ideológiai támadássorozat - jelentette ki Hidvéghi Balázs a lengyel jogállamisági eljárásról szóló európai parlamenti vita előtt Strasbourgban. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!