2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Külföld

Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

A portugál hatóságok lefoglaltak 1,3 tonnányi, fagyasztott halakba rejtett kokaint és letartóztattak hét embert a Latin-Amerikával folytatott kábítószer-kereskedelemben részt vevőeurópai bűnszervezetek felszámolására indított akció keretei közt - jelentette be a portugál rendőrség hétfőn.

  • Fagyasztott halakban csempészték az 1,3 tonnányi kokaint

Az Ecuadorból érkező drogszállítmányra a Lisszabon északi részén lévő kikötői raktárban találtak rá.

"A módszer, ahogyan a kábítószert a fagyasztott halakba rejtették, rendkívül megnehezítette a drog észlelését, a kivételéhez pedig muszáj volt a halakat teljesen megsemmisíteni" - közölte a rendőrség.

Az őrizetbe vett - 26 és 59 év közötti - gyanúsítottakat a kábítószer behozataláért és terjesztéséért is felelősnek tartják, mindegyikük más nemzetiségű. A rendőrség szerint egy olyan szervezett bűnözői hálózathoz tartoznak, amely Latin-Amerikából érkező kábítószerek szállítását és értékesítését végzi számos európai országban.

A rajtaütés során nyolc lőfegyvert, drága gépjárműveket, valamint az üggyel kapcsolatos fontos dokumentumokat is lefoglalt a rendőrség.

Fotó: illusztráció, Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!