2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Európai szövetségeseivel április 8-án Milánóban nyitja meg kampányát Salvini

A józan ész Európája felé című találkozóval indul el a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga európai parlamenti (EP-) választási kampánya, a konferenciára több európai párt vezetőjét várják - közölte a Liga sajtóirodája kedden.

  • Európai szövetségeseivel április 8-án Milánóban nyitja meg kampányát Salvini

A közlemény szerint ez lesz a Liga első programadó nemzetközi konferenciája, amely egyben meg is nyitja a kampányt a május végi EP-választásokra.

Az európai szövetségesek részvételével szervezett kampányrendezvényt Matteo Salvini korábban a római Circus Maximus mezején akarta megtartani, most a helyszín átkerült Milánóba, az észak-olaszországi város egyik szállodájába. A helyszínválasztás megerősíti, hogy Matteo Salvini nem a római kormány miniszterelnök-helyetteseként készül az európai választásokra, hanem a Liga vezéreként, ezért indítja kampányát a párt hagyományos olaszországi politikai központjának számító Milánóból.

Korábbi bejelentések szerint a Liga európai kampánynyitójára több szuverenista párt kapott meghívást: a Marine Le Pen vezette francia Nemzeti Tömörülés (RN), a Geert Wilders vezette holland Szabadságpárt (PVV), a Heinz-Christian Strache elnökölte Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), a német Alternatíva Németországért (AfD), a Flamand Érdek (VB), az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártja (UKIP), valamint finn és svéd szuverenista erők. Nem tudni, jelen lesznek-e a Jaroslav Kaczynski vezette lengyel Jog és Igazságosság (PiS) párt képviselői.

Olasz sajtóértesülések szerint a Liga rendezte milánói eseményen a washingtoni kormányzat küldöttei is részt vesznek. Matteo Salvini elnyerte az amerikai elnök, Donald Trump szimpátiáját azzal, hogy olasz részről ellenezte a kínai kezdeményezésű Egy övezet, egy út megállapodás aláírását.

A Liga támogatottsága jelenleg 33 százalék körüli, amivel ez számít a legnagyobb olasz pártnak. Matteo Salvini tavaly augusztusban Milánóban jelentette be, hogy európai választási szövetségben gondolkodik, hogy az EP-választásokkal új Európai Bizottság és új EU születhessen.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!