2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 02:00

Külföld

EU-tisztújítás: Megindultak a tárgyalások

Megkezdődött a tisztújítási folyamat az európai parlamenti választások után. Az állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács Brüsszelben ül össze. Hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli. A legnagyobb kérdés továbbra is az, hogy ki lesz az Európai Bizottság elnöke. Franciaország és Németország is megkezdte a lobbizást, hogy saját támogatottja kerüljön az uniós testület élére.

  • EU-tisztújítás: Megindultak a tárgyalások

Brüsszelben kezdetüket vették az európai parlamenti választások utáni tisztújítással kapcsolatos megbeszélések.

Egy prágai lapértesülés szerint a V4-ek a szlovák Maros Sefcovic-ot jelölnék az Európai Bizottság élére, aki jelenleg a szervezet alelnöke. Ezt az információt azonban Andrej Babis cseh kormányfő cáfolta.

Emmanuel Macron kora délután a V4 országainak kormányfőivel találkozott, hogy megvitassák a kérdést. A francia államfő az Európai Bizottság élén állítólag Michel Barnier-t, a Brexit főtárgyalóját látná szívesen. Egyes információk szerint a visegrádi országok támogatnák ezt a verziót, ha cserébe Maros Sefcovic megkapná az EU kül-és biztonságpolitikai főképviselőjének tisztségét.

Németország továbbra is Manfred Webert szeretné az Európai Bizottság legfőbb pozíciójában látni. A német kancellár hangsúlyozta: mindenképpen olyan személynek kell kapnia a brüsszeli testület vezetését, aki valamelyik pártcsalád képviseletében Európa-szerte kampányolva megismertette magát és programját az állampolgárokkal.

A legfrissebb felmérések szerint azonban a németek 60 százaléka ellenzi, hogy az Európai Néppárt csúcsjelöltje legyen a következő öt éves ciklusban a Bizottság elnöke. Manfred Webert leginkább a fiatalok utasítják el.

Hivatalos javaslatot az Európai Parlamentnek az Európai Bizottság elnökére az európai uniós tagállamok állam- és kormányfői tesznek júniusi csúcstalálkozójukon.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Kovács László: Májustól kezdve fokozatosan csökken a vendéglátóhelyek forgalma

Magyarországon csaknem 3500 vendéglátóhellyel van ma kevesebb, mint a koronavírus világjárvány kezdete előtt. Nagyon sok étterem kibírta a covid miatti korlátozásokat. Most azonban újabb kihívás előtt a vállalkozók: megnövekedett rezsi, munkaerőhiány és a magas alapanyagárak. A stúdióban Kovács László a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!