2024. 03. 03. Vasárnap Kornélia napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Svenk 07:30

Külföld

„Az európai gazdák érdekei győzedelmeskedtek” + videó

Az Európai Parlament elutasította az Európai Bizottság javaslatát, amely többek között előírta volna, hogy a növényvédő szerek használatát 2030-ig 50 százalékkal csökkenteni kell a tagállamokban.

  • „Az európai gazdák érdekei győzedelmeskedtek” + videó

Mindez veszélyeztette volna a mezőgazdasági termelést, és tovább nehezítette volna az európai gazdák helyzetét. Tóth Edina, a Fidesz európai parlamenti képviselője úgy fogalmazott, hogy a Bizottság javaslatának leszavazásával a józan ész győzött.

"Ha a Bizottság és az európai baloldal javaslata ment volna át, annak az lett volna a következménye, hogy a már amúgy is nehéz helyzetben lévő, mezőgazdaságból élő emberek, gazdák tönkrementek volna. Növekedett volna az importkitettség, növekedtek volna az élelmiszerárak, amelynek egy élelmiszerválság lett volna a következménye. Az európai emberek nem fogják tudni megfizetni az élelmiszerárakat. Ezt a javaslatot sikerült megbuktatnunk, és megvédeni a gazdákat és az embereket"

- nyilatkozta a HírTv-nek Tóth Edina.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Belgrádban tárgyal Orbán Viktor

Belgrádban tárgyal Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök szombat délben Belgrádba érkezett, ahol Aleksandar Vuciccsal, Szerbia elnökével folytat munkamegbeszélést - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.
Folytatódik Ukrajna támogatása + videó

Folytatódik Ukrajna támogatása + videó

Támadást indított Ukrajna Szentpétervár ellen. Válaszul az oroszok Odesszát lőtték. Közben Washingtonba látogatott az olasz kormányfő, aki Joe Bidennel találkozott, hogy Ukrajna támogatásáról tárgyaljon.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!