2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Körhinta 19:10

Külföld

Őrjöngve számolt be a Politico arról, hogy érkezik 10 milliárd euró Magyarországra

Az uniós biztosok ma várhatóan 10 milliárd euró uniós forrást biztosítanak Magyarországnak! A Politico című brüsszeli lap szerkesztősége ezt oly nehezen viseli el, hogy a magáról a hírrők is azzal a címmel számolt be, hogy EU-milliárdok Putyin haverjának.

  • Őrjöngve számolt be a Politico arról, hogy érkezik 10 milliárd euró Magyarországra

A Politico szerint ez az autokrata Orbán Viktor győzelme, aki - teszik hozzá - blokkolja az uniós döntéshozatalt és megtorpedózza az Unió válaszát Oroszország háborújára az európai vezetők csütörtökön kezdődő kulcsfontosságú csúcstalálkozóján.

A nagy vesztes: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, akit a lap álláspontja szerint Orbán megpróbált megalázni a mostanni plakátkampánnyal, de - jegyzik meg - ezt a megaláztatást valójában saját maga okozta.

A portál szintén vesztesnek nevezi a többi uniós vezetőt – élükön Emmanuel Macron francia elnökkel és Olaf Scholz német kancellárral –, akik magas rangú diplomaták és tisztviselők szerint nyomást gyakoroltak Brüsszelre, hogy szabadítsa fel a forrásokat, és el kell magyarázniuk polgáraiknak, hogy miért használják adóikat egy olyan kormány finanszírozására, amely valójában Oroszországot támogatja - írják. 

A cikk arról természetesen nem tesz említést, hogy ezt a pénzt nem ajándékba kapja Magyarország, a magyarok befizetése pedig már rég ott pihen az uniós kasszában, a szerződéseknek megfelelően

- jegyezte meg a Mandiner.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Megjött a franciák esze?

Megjött a franciák esze?

Ha most lenne a francia köztársasági elnökválasztás, Marine Le Pen legyőzné Édouard Philippe korábbi miniszterelnököt és Gabriel Attal jelenlegi miniszterelnököt is - derül ki a „Le Figaro” választási elemzéséből, amelyet egy exkluzív felmérés támaszt alá.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!