2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

EU-biztos: Az unió orvosi felszerelésekből álló tartalékkészletet hoz létre

Az Európai Unió tartalékkészletet hoz létre, hogy segítse a koronavírus elterjedtsége miatt az orvosi felszerelésekből hiánnyal küszködő tagállamokat - jelentette ki Janez Lenarcic, az Európai Bizottság válságkezelésért felelős tagja csütörtökön Brüsszelben. Hozzátette: a helyzet sürgőssége azonnali cselekvést kíván

  • EU-biztos: Az unió orvosi felszerelésekből álló tartalékkészletet hoz létre

A tartalékkészlet, amelyet egy vagy több tagállamban helyezhetnek el, intenzív ellátáshoz szükséges felszereléseket, védőeszközöket, gyógyszereket és laboratóriumi kutatáshoz szükséges műszereket tartalmaz.

Az uniós vészhelyzeti reagálási központ lesz felelős a felszerelések szétosztásáért, ezzel biztosítva azt, hogy oda kerüljenek, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

A készlethez kapcsolódó kezdeti költségvetésre 50 millió eurót különített el a brüsszeli testület.

Miután az intézkedés pénteken hatályba lép, a készleteket fogadni kívánó tagállamok közvetlen támogatást igényelhetnek az Európai Bizottságtól. A közvetlen támogatás a készlet költségeinek 90 százalékát fedezi, míg a fennmaradó 10 százalékot a tagállam viseli.

Csütörtökön videokonferencia keretében egyeztetést tartanak az uniós tagországok egészségügyért felelős kormánytagjai.

"Nem elfogadható, hogy tisztességtelen értékesítők használják ki az emberek félelemérzetét ebben a kritikus helyzetben. Felszólítom az összes piaci szereplőt, hogy álljanak mellénk az effajta kereskedelmi ragadozók elleni küzdelemben"

- fogalmazott.

Az Európai Bizottság és az nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok uniós hálózata (CPC) csütörtökön együttes fellépést kezdeményezett, mivel a koronavírus -járvány kitörése óta egyre nagyobb számban jelentek meg hirdetések túlnyomórészt internetes felületen, olyan termékekkel kapcsolatban, amelyek a hirdetés szerint hatékonyak a koronavírus megelőzésében, vagy gyógyításában, de valójában teljesen hatástalanok.

A bizottság a CPC-vel együttműködésben egy olyan iránymutatást dolgoz ki, amely elősegíti, hogy a nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok a lehető legyorsabban azonosítsák és felszámolják az ilyen tisztességtelen és megtévesztő kereskedelmi módszereket. Az iránymutatást a következő napokban teszik közzé.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!