2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Észak-koreai fejlesztésű harckocsit vezetett Kim Dzsongün

Észak-Korea új fejlesztésű harckocsikat mutatott be legutóbbi hadgyakorlata során, amelyet maga Kim Dzsongün, az ország vezetője is kipróbált – közölte a helyi állami hírügynökség, a KCNA csütörtökön.

  • Észak-koreai fejlesztésű harckocsit vezetett Kim Dzsongün

Kim Dzsongün észak-koreai vezető maga vezette a járművet a harckocsik szerdán megrendezett gyakorlat során, amelyben a harci egységek képességeit tesztelték - jelentette a KCNA, fényképeket is mellékelve.

"Kim Dzsongün hatalmas elégedettségének adott hangot arról, hogy az új típusú harckocsi sikeresen demonstrálta kiváló csapásmérő erejét és irányíthatóságát, megmutatva lenyűgöző katonai teljesítményét" - közölte a KCNA.

Kim ezen felül hangsúlyozta az intenzív hadgyakorlatok és a valósághű háborús szimulációk fontosságát, hogy "bármilyen harcászati műveletet azonnal és precizitással tudjanak végrehajtani esetleges vészhelyzet esetén".

A phenjani rezsim Dél-Koreát tekinti "legfőbb ellenségének", így a gyakorlatokat déli szomszédjának "provokációja" elleni védekezésnek tekinti. A dél-koreai és amerikai hadsereg azonban azon az állásponton van, hogy a közösen végzett hadgyakorlataik védekező jellegűek, és céljuk az észak-koreai fenyegetéssel szembeni elrettentés.

Fotó: Észak-Korea, 2024. március 14. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség felvételén Kim Dzsongün észak-koreai vezetőt megtapsolják katonák az új fejlesztésű harckocsikkal zajló gyakorlatozáson egy meg nem nevezett észak-koreai helyszínen 2024. március 13-án. MTI/AP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!