2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Észak-Korea: Amerika nagyon megbánja, ha nemet mond

Közös vizsgálatot javasol az Egyesült Államokkal Észak-Korea a Sony elleni hackertámadás ügyében. A kommunista állam vezetése szerint Amerika nagyon megbánja, ha nemet mond az ajánlatra, és továbbra is Phenjanra mutogat. Közben megszólalt a Sony stúdió vezérigazgatója, aki szerint nem ő, hanem a mozik döntöttek úgy, hogy a hackerek akciója miatt elmarad Az interjú című észak-koreai témájú film bemutatója.

„Közös vizsgálatot javaslunk az Egyesült Államokkal, válaszul az alaptalan rágalmakra, amelyekkel az USA befolyásolni akarja a közvéleményt” – jelentette be az észak-koreai állami televízió hírolvasója, arra reagálva, hogy az FBI szerint is Phenjan áll a Sony elleni hackertámadás mögött, amelynek során betörtek a stúdió számítógépes rendszerébe, majd bizalmas adatokat hoztak nyilvánosságra.

A kommunista rezsim komoly következményeket helyezett kilátásba arra az esetre, ha Washington nem fogadja el az ajánlatot, és továbbra is Észak-Koreát vádolja az eset miatt. A távol-keleti ország külügyminisztériuma pedig a CIA-botrányra utalva kijelentette: kínzás nélkül is megvannak az eszközeik az igazuk bizonyítására.

Közben megszólalt a Sony stúdió vezérigazgatója, aki törölte a Kim Dzsong Un elleni merényletről szóló Az interjú című film bemutatóját, miután a cég szervereibe behatoló hackerek terrortámadással fenyegetőztek. Barack Obama korábban helytelennek nevezte az igazgató döntését. Michael Lynton most megígérte, ha nem is moziban, de bemutatják a vígjátékot. „Nem hátráltunk meg. Nem adtuk fel. Kitartunk. Nem fújtunk visszavonulót. Az álláspontunk mindig az volt, hogy be akarjuk mutatni ezt a filmet az amerikai közönségnek” – fogalmazott Michael Lynton, a Sony Pictures igazgatója.

Ismert, a lépést az amerikai elnök is kritizálta, mivel a szövetségi nyomozóhatóságok nem találtak arra vonatkozó bizonyítékot, hogy a terrortámadással fenyegető észak-koreai hackerek valóban be akarták váltani ígéretüket.

A Sony egy korábbi közleményében azt írta, nem a cég, hanem az amerikai mozik többsége döntött úgy, hogy nem mutatják be Az interjú című filmet. A stúdió egyébként súlyos biztonsági hibák egész sorával könnyítette meg a hackerek dolgát: a The Economist című lap nyilvánosságra hozta például, hogy a cég a bizalmas adatok egy részét nem titkosította, rendszerének jelszavait pedig egy „jelszó” nevű mappában tárolta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!