2024. 04. 21. Vasárnap Konrád napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Külföld

Erőszakba torkollt a lengyel gazdatüntetés Varsóban + videó

Több ezer mezőgazdasági dolgozó tiltakozott a lengyel kormány és az uniós vezetés ellen. A dühös demonstrálókat a kivezényelt rendőröknek kellett szétválasztaniuk, majd feloszlatniuk.

  • Erőszakba torkollt a lengyel gazdatüntetés Varsóban + videó

A zavargások fő oka Brüsszel agrárpolitikája és az olcsó élelmiszerek Ukrajnából történő behozatala. Alapvető követelésük, hogy Lengyelország zárja le közös határát Ukrajnával az onnan érkező gabona és más élelmiszeripari termékek behozatala előtt. Hétfőn hasonló okokból kifolyólag szintén erőszakba torkollt egy tüntetés Brüsszelben.

A lengyel gazdák több hónapja tiltakoznak azon uniós szabályozás ellen, amely vámmentessé tette, és az unióban előírt szigorú minőségi követelményektől is mentesíti az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalát, súlyos versenyhátrányt okozva nekik.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!