2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Brüsszeli gazdatüntetés hétfőn: rendőrattak lett a vége + videó

Több mint ezer traktorral vonultak fel a termelők, azt követelve, hogy az Unió vezetése hozzon megfelelő döntéseket az agráriumban dolgozók megsegítésére. Brüsszel mellett több európai nagyvárosban is tiltakozó-akciókat tartottak.

  • Brüsszeli gazdatüntetés hétfőn: rendőrattak lett a vége + videó

Traktorokkal torlaszolták el Brüsszel utcáit a gazdák, hidak tetejéről gabonát szórtak, és az Uniót bíráló feliratokkal hívták fel a figyelmet a gondjaikra.

A tüntetők a bürokratikus akadályok, a kereskedelmi megállapodások, a megélhetési nehézségek és az ukrán gabonaimport miatt döntöttek úgy, hogy ismét a belga fővárosban demonstrálnak.

"Ismét itt vagyunk Brüsszelben, mezőgazdasági termelők vagyunk. Az Európai Unió nem hallgatja meg a követeléseinket. Tisztességes bérekhez akarunk jutni. Dolgozunk, mi termeljük meg az ételt, de nem tudunk belőle megélni. Az árak és a termelési költségek nem arányosak. Követeljük az EU-tól, hogy lépjen fel a kérdésben" - mondta egy tüntető.

A tüntető gazdák több helyen gumikat és szalmabálákat égettek és többször összecsaptak a rendőrökkel, akik vízágyúkat és könnygázt vetettek be ellenük.

Az agráripari dolgozók demonstrációjukat a mezőgazdasági miniszterek találkozójára időzítették, mivel tőlük várják a megoldást.

"A tanács elismeri a gazdák aggodalmait. Az új intézkedések jelentik majd az első konkrét lépéseket ahhoz, hogy európai szinten gyorsan reagáljunk a mezőgazdasági termelők aggodalmaira. A testület úgy véli azonban, hogy ez nem elég. Felkéri ezért az Európai Bizottságot, hogy ezeket az intézkedéseket egészítse ki újakkal. Valójában az adminisztratív terhek csökkentése lehet az egyik megoldás" - hangsúlyozta a belga agrárminiszter.

A tervek szerint az unió mentesítené a termelőket az ellenőrzések alól, ha a gazdaságukban rendkívüli, előre nem látható események történnek. Döntés azonban még nem született az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!